İslam karşıtı liderler Çekya’da buluşacak

Güncelleme Tarihi:

İslam karşıtı liderler Çekya’da buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 15:45

Avrupa’nın İslam ve göçmen karşıtı parti liderleri, 15-16 Aralık’ta Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenecek konferansta bir araya gelecek.

Haberin Devamı

ÇEKYA’da yayınlanan Pravo gazetesinin haberine göre, Çekya’da izlediği İslam ve göçmenlik karşıtı politikalarla ön plana çıkan Özgürlük ve Doğrudan Demokrasi Partisinin (SPD) Genel Başkanı Tomio Okamura, Avrupa’daki İslam ve göçmen karşıtı parti liderlerini Prag’da düzenlenecek konferansa davet etti.
Okamura, konferansla ilgili yaptığı açıklamada, “Avrupa Parlamentosundaki Özgürlükler ve Uluslar Avrupası (ENF) grubunun toplantısı 15-16 Aralık’ta yapılacak. SPD de bu grubun üyesi olduğu için konferansın düzenlenmesini bizim üstlenmemiz gayet doğal” ifadelerini kullandı.
Konferansa, Fransa aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen, Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi’nin (PVV) lideri Geert Wilders, İtalya Kuzey Birliği Partisi (Lega Nord) lideri Matteo Salvini, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) yetkililerinin yanı sıra ENF’nin Rumen, Bulgar ve İngiliz milletvekillerinin de katılması bekleniyor. Çekya’da 20-21 Ekim’de yapılan genel seçimlerde İslam karşıtı SPD yüzde 10.64 oy alarak parlamentoya girmeyi başarmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!