IŞİD Napolyon'un karısının kilisesini patlattı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD Napolyonun karısının kilisesini patlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 09:07

IŞİD, Musul'da Hristiyanların en ünlü yapılarından biri olan Saat Kilisesi'ni bomba patlatarak yıktı.

Haberin Devamı

IŞİD'in, Irak'ın Musul kentinde Hristiyanlara ait en ünlü yapılardan biri olan Saat Kilisesi'ni yıktığı belirtildi. Rus haber ajansı Sputnik'in Erbil merkezli Rudaw haber ajansından aktardığı habere göre IŞİD, bir Hristiyan tarikatı olan Dominikenler tarafından 1872'de inşa edilen kiliseyi birden fazla bomba patlatıp yerle bir etti.

EŞYALARI YAĞMALAMIŞLARDI

Kilisenin saat kulesi, Iraklı Hristiyanlara, Fransız imparator Napolyon Bonapart'ın karısı imparatoriçe Eugenie de Montijo tarafından hediye edilmişti. Kilise bu nedenle 'Saat Kilisesi' adını almıştı. Diğer taraftan militanların geçen yıl da kilise binasındaki saati tahrip edip binanın içindeki eşyaları yağmaladığı haberleri gelmişti.

IŞİD, Haziran 2014'te ele geçirip Irak'taki 'başkenti' ilan ettiği Musul'da bir dizi kiliseyi imha etmişti. Musul'daki kiliselerden bazıları da mahkeme ya da hapishaneye dönüştürülmüştü. Bu arada ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, geçen hafta yaptığı bir açıklamada, Iraklı güçlerin Musul'u IŞİD'den geri almasına yardımcı olmaları için bu ülkeye 217 asker daha gönderebileceklerini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!