IŞİD’den sınırda intihar saldırıları

Güncelleme Tarihi:

IŞİD’den sınırda intihar saldırıları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2014 01:11

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), 15 Eylül’den beri kuşatma altında tuttuğu Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’nin Kürt güçlerin elindeki Türkiye sınırındaki noktaya dün en az iki intihar saldırısı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve Kürt yetkililer, IŞİD militanlarının Türkiye tarafından Kobani’ye saldırdığını iddia etti. Şanlıurfa Valisi Küçük iddiaları yalanladı.

Türkiye sınırında Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’de IŞİD ile Kürt gruplar arasında devam eden çatışmalar 76. gününde yeniden şiddetlendi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’in dün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısındaki PKK’nın Suriye kolu PYD’nin elinde tuttuğu noktaya patlayıcı yüklü araçlarla iki intihar saldırısı düzenlediğini açıkladı. Gözlemevi, bomba yüklü araçların Türkiye tarafından geldiğini iddia etti. Gözlemevi yetkilileri, saldırıların ardından çıkan dünkü çatışmalarda IŞİD’in 30’a yakın kayıp verdiğini, PYD’nin kayıplarının da 10’u geçtiğini açıkladı. Kürt yetkililer de saldırıların Türkiye tarafından gerçekleştiğini iddia etti. Erbil merkezli Rudaw sitesine konuşan Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim “IŞİD, Kobani’de bizimle başedemedi, bu sefer Türkiye tarafından bize saldırıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

VALİLİK YALANLADI

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise bazı internet sitelerinde çıkan “Vali, IŞİD’in Türkiye topraklarında olduğunu itiraf etti” haberini yalanlayarak böyle bir açıklama yapmadığını ve IŞİD’in Türkiye topraklarını kullanmasının söz konusu olmadığını kaydetti. Bunların provokatif amaçlı haberler olduğunu söyleyen Küçük, “Sınırımızı kullanarak geçiş yapmak isteyen her türlü silahlı güce mani olmaya gücümüz yeter. Şu ana kadar olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır” dedi.

‘Saldırılar IŞİD’i zayıflatmıyor’

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Lübnan’da yayın yapan El Mayadeen televizyon kanalına önceki gün verdiği mülakatta Türkiye’nin sınır kontrollerini sıkılaştırmadığı sürece IŞİD’e yönelik ABD öncülüğündeki koalisyon saldırılarının işe yaramayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!