İranlılar ABD’nin casus uçaklarını UFO sanmış

Güncelleme Tarihi:

İranlılar ABD’nin casus uçaklarını UFO sanmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2005 01:33

The Washington Post gazetesi, Amerikan yönetiminin bir yıldan beri İran’ın üzerinde nükleer silah programlarına ilişkin kanıt bulmak ve hava savunmasının zayıflıklarını tespit için casus uçakları uçurduğunu, İranlı siviller tarafından farkedilen bu uçakların UFO sanıldığını yazdı.

Haberini üç Amerikalı yetkiliye dayandıran gazete, Predator ve benzeri küçük, pilotsuz uçakların, Irak’taki Amerikan askeri tesislerinden havalanarak İran’ın hava sahasına girdiğini, görüntü ve fotoğraf aldığını belirtti. Casus uçakların ilk defa Aralık ayı sonunda, bir grup İranlı sivil tarafından farkedildiğini ve bu uçakların UFO zannedilerek gazetelere haber olduğunu da kaydeden Washigton Post, İranlı bir yetkiliye dayanarak, Hazar Denizi kıyısında görülen bu uçakların ne olduğunu tespit için İran yetkililerin Ruslarla anlaşma yaptığını ve geçen ay başında Amerikan casus uçakları olduğunun anlaşıldığını yazdı.

Havadan casusluk faaliyetinin, hava saldırısına askeri açıdan hazırlık anlamı taşıdığını savunan Post, Washington ile diplomatik ilişkileri bulunmayan İran’ın, İsviçre kanallarını kullanarak ABD yönetimini, bu hareketinden dolayı resmen protesto ettiğini yazdı.

Washington Post’a konuşan Amerikalı yetkililer, casus uçakların İran’ın kuzeyinde ve batı sınırında, Nisan 2004’ten bu yana bilgi topladığını kaydetti. Gazete, güneydeki İsfahan ve Buşehr kentlerindeki nükleer tesisler çevresinde uçuşların tespit edilmesinin ardından İranlıların bölgede askeri güvenlik önlemlerini artırdığını bildirdi.

TAHRAN’DA 50 CIA AJANI İDAM EDİLDİ

İNGİLİZ Sunday Telegraph gazetesinin haberine göre, İran’da 10 yıl önce CIA şebekesi çökertildi ve 50 CIA ajanı idam edildi. Habere göre bu ajanlar Frankfurt’taki CIA merkezine İran’dan postalanan mektupların arkasına görünmez mürekkeple mesajlar gönderiyordu. Bunların farkına varan İran yönetiminin öncelikle tek bir ajanı tespit ettiğini ve bu ajan sayesinde diğerlerine ulaştığını ifade eden gazete, CIA çalışanlarının İran’ın nükleer programı ile ilgili olarak bilgi topladıklarını yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!