İran Cumhurbaşkanı'nı çantalarla korudular

Güncelleme Tarihi:

İran Cumhurbaşkanını çantalarla korudular
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2014 17:34

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye çıktığı ilk yurtiçi gezisinde halkı selamlarken yapılan koruma yöntemi tartışma konusu oldu.

Haberin Devamı

Ağustos ayında göreve gelen Ruhani, dün ilk yutiçi gezisini ülkenin güneybatısındaki Huzistan eyaletine yaptı. Ruhani, eyaletin merkezi Ahvaz şehrinde aracının üst kısmından halkı selamlarken korumaları ellerine aldıkları kurşun geçirmez çantalarla Cumhurbaşkanı'nı korumaya çalıştı.

Korumalar, katlanabilir kurşun geçirmez gelişmiş bir koruma kalkanı olan çantalarla, Ruhani’nin otomobil dışında kalan vücudunu korudu.

Ülke basını, sık sık yurtiçi gezilerine çıkan eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın korunmak için bu tip yöntemleri kullanmadığına dikkat çekti.

Aynı yöntemi, daha önce Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da kullanmıştı. Nasrallah’ın geçen kasım ayında Aşure törenleri sırasında halka yaptığı konuşması sırasında, bir korumanın elindeki siyah çanta Arap basının büyük ilgisini çekmişti. Daha sonra çantanın aslında bir koruma kalkanı olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da zaman zaman bu yönteme başvuruyor. Erdoğan, geçtiğimiz nisan ayında partisinin grup toplantısında konuşurken, kürsünün iki tarafındaki çantalı korumalar dikkat çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!