Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan 'Türk Büyükelçi' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan Türk Büyükelçi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 16:26

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, ”Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı şu günlerde Türkiye’de resmi izinde bulunduğu için Irak Dışişleri Bakanlığı binasına gelip gelmediği konusunda bilgim yok” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye ile Irak arasındaki Başika krizinde yeni bir gelişme yaşandı.

Irak Meclisi'nin dün akşam Başika'daki Türk askerini "işgalci güçler" olarak tanımlamasının ardından Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi bu sabah Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Uluslararası haber ajansları aynı saatlerde, Irak'ın da Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı'yı Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığını bildirmişti.

Ancak Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, ”Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı şu günlerde Türkiye’de resmi izinde bulunduğu için Irak Dışişleri Bakanlığı binasına gelip gelmediği konusunda bilgim yok” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin Irak’taki Başika Üssü’nde Sünni Haşd el Vatani güçlerini ve Peşmerge'yi eğiten bir gücü bulunuyor. Üste 500 civarında asker olduğu tahmin edilirken, Kuzey Irak’ın değişik yerlerinde de Türk özel kuvvet, komando ve zırhlı mekanize taburu bulunuyor. Kuzey Irak dâhil Irak genelinde Türk asker sayısının 2 bin kadar olduğu tahmin ediliyor. Türkiye Irak’taki askeri gücünün Bağdat yönetiminin bilgisi dahilinde konuşlandırıldığını belirtirken, Bağdat Türkiye’yi izin almadan asker sayısını artırmakla suçluyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!