İnsan kaçakçısı Türk'e İngiltere'de hapis

Güncelleme Tarihi:

İnsan kaçakçısı Türke İngilterede hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2008 17:17

İNGİLTERE'deki insan kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen en büyük çetenin elemanları Türk çıktı. Çin’den adam kaçıran çetenin üyeleri toplam 38 yıl hapis cezası aldı.

İngiliz polisinin 2006’da başlattığı ‘Greensea’ adlı operasyon sonucu ülkedeki en büyük insan kaçakçılığı ağı çökertildi. Ülkedeki en büyük insan kaçakçısı Türk ve Çinli iki çetenin 6 zanlısı toplam 38 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Southwark Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, suçunu itiraf eden 31 yaşındaki İnan Taşkın 10 yıl, 49 yaşındaik Kazım Karakuş 6 yıl, 37 yaşındaki Yakup Aslan 2 yıl ve 49 yaşındaki Zeynel Yazıcı 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Polis ve Özel İstihbarat Bölümü, 31 Ocak 2008’de Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Londra’nın Tottenham, Peckham, Leytonstone, Palmers Green, Enfiled, Holloway ve Kidderminster’de operasyon yaptı. Operasyon sonunda ülkedeki en büyük insan kaçakçılığı ağı üyesi olduğu tespit edilen 8’i Türk, 2’si Çinli, 1’i Macar ve 2’si AB vatandaşı olmak üzere 13 kişi gözaltına alındı.

ÇİNLİ ÇETE İLE ORTAK ÇALIŞMIŞLAR

Operasyonlar sonucunda, insan kaçakçılığı ve kara para aklamaktan sorumlu tutulan Çin çetesinin, Türkler'in oluşturduğu çete ile işbirliği yaptığı ortaya çıktı. İngiliz polisi, ülkeye kaçak sokulan her bir Çinli için 21 bin sterlin ödendiğini saptadıklarını açıklarken; çetenin, kamyon, tren gibi araçlarda sakladıkları umut yolcularını Çin’den İngiltere’ye kadar insan yaşamını tehlikeye atacak biçimde taşıdığı ve bir yolculuğun 18 ay sürdüğünü kaydetti.

Londra Metropolitan Polisi, Fransa’dan İngiltere’ye TIR’ların arkasında saklanarak ülkeye sokulan kaçakçıların kendi toplumu içinde saklanmayı başardıklarını da açıklayarak, operasyon kapsamında 23 kaçak Çinli umut yolcusunun da gözaltına alındığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!