İnsan kaçakçısı 5 Türk İngiltere'de hapse mahkum

Güncelleme Tarihi:

İnsan kaçakçısı 5 Türk İngilterede hapse mahkum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2009 10:30

İngiltere'nin başkenti Londra'da insan kaçakçılığı çetesi üyesi olmakla suçlanan 5 Türk bugün sona eren davada çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Çinli yasa dışı göçmenleri adam başı 21 bin sterlin karşılığında yaşamlarını tehlikeye atan koşullarda İngiltere'ye sokma suçundan Southwark Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan sanıklardan 49 yaşındaki Mustafa Gündüz suçlu bulunarak 18 ay hapse çarptırılırken, 28 yaşındaki Halil Karakuş ve 49 yaşındaki Musa Hurman da aynı suçtan 3'er yıl hüküm giydi. Söz konusu kişilerin tümünün kuzey Londra'daki çeşitli adreslerde yaşamakta oldukları bildirildi.
Essex'de yaşamakta olan 32 yaşındaki Muhammed Özen'in ise 4 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Bu arada aynı davadan tutuklanan ve yargılama başlamadan suçunu kabul eden 26 yaşındaki Eser Taşcı 15 ay hapse mahkum edildi.
Aynı polis operasyonu sonucunda yakalanan İnan Taşkın, Kazım karakuş, Zeynel Yazıcı, Yakup Aslan, Chen Yu ve John Ashcroft adlı kişiler de daha önce yargılanmış ve toplam 38 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

Çinli insan kaçakçılığı çeteleriyle da bağlantıları bulunduğu belirtilen çete mensuplarının insan kaçakçılığı suçunu Türk TIR şoförlerinden oluşan insan kaçakçılığı ağıyla birlikte yürüttükleri ve kaçırılan kişilerden çete içi haberleşmeler sırasında “paket” diye söz ettikleri bildirildi. Çetenin, polisin Tottenham, Peckham, Leytonstone, Palmers Green, Enfiueld, Holloway Road ve Kidderminster bölgelerindeki 15 ayrı adrese eş zamanlı olarak 3 Ocak 2008 tarihinde yaptığı baskınlar sonucu çökertildiği açıklandı.

İnsan kaçakçılığı çetesi tarafından İngiltere'ye getirilen ve çoğu Çinli olan yasa dışı göçmenlerin yolculuklarının ortalama 18 ay sürdüğü ve bu kişilerin büyük bölümünün kamyon kasası, tekne ve trenlerde yaptıkları tehlikeli  yolculuklarının sonucunda başkent Londra'ya geldikleri ortaya çıkarıldı.

Metropolitan Polis Teşkilatı'nın son yılların en büyük insan kaçakçılığı çetesine karşı olduğu belirtilen operasyonu Fransa ve Belçika polis teşkilatlarıyla birlikte yürüttüğü de açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!