İngiltere’de hükümet krizi: Maliye ve sağlık bakanları istifa etti

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de hükümet krizi: Maliye ve sağlık bakanları istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2022 07:00

Pandemi kısıtlamalarının sürdüğü 2020’de kendi hükümetinin koyduğu yasakları ihlal ederek Başbakanlık Konutu’nda parti vermek ve hakkındaki taciz iddialarına karşın Chris Pincher’ı partisinin parlamento grup yöneticisi olarak atamakla suçlanan İngiltere Başbakanı Johnson’a tepkiler dinmiyor.

Haberin Devamı

Dün Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid, peş peşe istifalarını açıkladı. Her iki isim de istifa mektuplarında Johnson’ın “dürüstlüğünü”, “yetkinliğini” ve “liderliğini” sorgulayan ifadeler kullandı. İki bakanı, Muhafazakar Parti Başkan Yardımcısı Bim Afolami ve Ulaştırma Bakanlığı Özel Sekreteri Nicola Richards’ın istifaları izledi.

GÜVEN OYLAMASINI KAZANMIŞTI

“İstifaları üzüntüyle karşıladığını” belirten Johnson, Javid’in yerine Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Steve Barkclay’in, Sunak’ın yerine de Eğitim Bakanı Nadhim Zahawi’nin atandığını açıkladı. Zahawi’den boşalan eğitim bakanlığı koltuğuna Michelle Donelan getirildi. Başbakan Johnson 6 Haziran’da partisinin meclis grubunda yapılan güven oylamasını kazansa da kendi partisi ve muhalefetten ciddi baskı görüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!