İngiltere fırtınaya teslim

Güncelleme Tarihi:

İngiltere fırtınaya teslim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hertarafı denizle cevrili olan Britanya'da denizden gelen fırtına hayatı felç etti. Şiddetli fırtına ve yağmurun hafta sonu etkili olduğu İngiltere'de iki kişi öldü, birçok kişi de fırtına nedeniyle yaşanan kazalarda yaralandı.

Ülkenin güneyinde, binlerce kişinin yaşadığı bazı kasaba ve köylerin boşaltılmaya başlandığı bildirilirken, ülke genelinde 40 dolayında nehrin her an taşabileceği yolunda uyarılar yapılıyor.

Son yılların en şiddetli olduğu bildirilen fırtınada, 58 yaşındaki bir kadın rüzgarın etkisiyle kayalıklardan aşağı uçtu. Lincolnshire'da meydana gelen bu kazada, yaşlı kadının 59 yaşındaki eşi de ağır yaralandı. A3 karayolu üzerinde seyreden bir aracın üzerine bir ağacın devrilmesi sonucu da bir kişi öldü, iki kişi ağır yaralandı. Bu arada, başkent Londra'da demiryolu ve karayolu üzerine devrilen ağaçlar yüzünden toplu taşım felce uğradı. Batı Londra'da Osterley metro istasyonu yakınında bir metro treninin demiryolu üzerine devrilen ağaca çarptığı, kazada ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı.

Ancak milyonlarca başkentli bu sabah kapanan demiryolu hatları ve halkın otobüslere hücum etmesi yüzünden tam bir ulaşım kaosu yaşadı.

Ayrıca kötü hava koşulları etkisini sürdürürken, birçok demiryolu hattıyla birlikte Dover Limanı'nın da kapatıldığı ve toplam 6 bin dolayında yolcuyu taşıyan çok sayıda feribotun liman yakınındaki koylarda bekletildiği açıklandı.

Başta Kent şehri ve Güney Galler olmak üzere çok sayıda bölgeye elektrik verilemediği, aynı bölgelerde okullar süresiz olarak tatil edildiği haber verildi.

Şiddetli fırtına Dover Limanı'nın da kapatılmasına neden olurken, içinde binlerce yolcu bulunan feribotlar liman yakınındaki koylara yönlendiriliyor. Feribotlardaki yolcuların şimdilik yiyecek ve içecek gibi acil ihtiyaçları bulunmadığı, ortaya acil bir durum çıkması halinde gemilere ilk yardım yollanacağı belirtiliyor.

Bu arada, Londra'nın batısına giden demiryolu hatlarının seferleri de kötü hava koşulları yüzünden süresiz olarak iptal edildi. Bu arada, ülkenin kuzeyi ile olan bağlantısı da bu yönde sefer yapan trenlerin Birmingham'dan öteye gidememeleri yüzünden kesilmiş durumda. Yetkililer, kötü hava koşullarının etkisi altında kalan bölgeler için acil yardım telefon hatlarını da hizmete soktular. Ulusal TV'ler yayınları arasında sık sık bu telefon hatlarının numaralarını veriyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!