İngiltere bu ikiliyi konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere bu ikiliyi konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 22:37

TERÖR örgütü IŞİD’in “İngiliz istihbarat servisleri için çalıştığı” iddia edilen 5 kişinin vurularak infaz edilişini gösteren bir video yayınlamasının ardından İngiliz hükümeti alarma geçti.

Haberin Devamı

Pazar günü yayınlanan videoda, Londra aksanı ile İngilizce konuşan bir IŞİD’çi İngiltere Başbakanı Cameron’ı ‘Beyaz Saray’ın kölesi’ olarak niteliyor ve IŞİD’in bir gün İngiltere’yi de işgal edip şeriatla yöneteceğini söylüyor. 

‘Bağlantıları Türkiye’de’ iddiası: Videoda beş rehineye kendilerine yöneltilen suçlamalar da okutuldu. 5 rehinenin Türkiye’de bir araya geldikleri bir kişiden “IŞİD’in fiili başkenti Rakka kentinde bir internet kafe açmak” ve “bazı hedefleri videoya çekmek” için para aldığı iddia edildi. Rehinelerin çektiği bu videoların daha sonra İngiliz BBC tarafından yayınlandığı da belirtildi.

‘Güneydoğu Asyalı’ olabilir: Uzmanlar, maskeli militanın İngiltere’nin güneyinde büyümüş güneydoğu Asya kökenli bir kişi olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Kasım ayında Londra aksanıyla konuşan IŞİD cellatı Cihatçı John’un öldürülmesinin ardından yeni İngiliz aksanlı cihatçı İngiliz basının manşetlerine çıktı. The Sun gazetesi, videoda ‘Kâfirleri öldürmeye devam edeceğiz’ diyen 5-6 yaşlarındaki erkek çocuğu, “Junior (Küçük) Cihatçı” diye manşetine taşıdı.

Haberin Devamı

İngiltere bu ikiliyi konuşuyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!