İki ay babalık iznine çıkıyor... Finlandiyalı bakan ‘Önce çocuğum’ dedi

Güncelleme Tarihi:

İki ay babalık iznine çıkıyor... Finlandiyalı bakan ‘Önce çocuğum’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2022 07:00

Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen’in (48), ülkesinin Türkiye’yi ikna edip NATO’ya girmeye çalıştığı bir dönemde bebeğinin bakımı için iki aylığına babalık iznine çıkacağını açıklaması ses getirdi.

Haberin Devamı

Bakan “Çocuklar kısa bir süre küçük kalıyorlar ve ben bunu fotoğraflardan başka şekillerde de hatırlamak istiyorum” diyor.

Finlandiya yasalarına göre, çocuk doğduktan sonra iki ebeveynin de izin hakkı var. Bu hakkı tek seferde yalnızca bir ebeveyn kullanabiliyor. Anne ve baba 18 gün boyunca aynı anda izin kullanabiliyor. Söz konusu iznin toplam süresi 320 iş günü olarak hesaplanıyor. Bir ebeveyn kendi izninin en fazla 63 gününü eşine devretme hakkına sahip. Kaikkonen, 6 Ocak itibariyle 2 ay izne çıkmayı planlıyor.

İLK ERKEK BAKAN

Finlandiya’da halihazırdaki hükümette şu ana kadar en az dört bakan ebeveyn izni kullanmıştı fakat bunların tamamı kadın bakanlar idi. Kaikkonen bu izinden faydalanan ilk erkek bakan oldu. Kaikkonen’in özellikle Türkiye ile NATO üyeliği sırasında müzakerelerin sürdüğü bir dönemde izne çıkacak olması dikkat çekiyor. Kaikkonen, söz konusu dönemde görevini başka bir yetkiliye devretmeye hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!