İhraç edilen Tümamiral ABD’den sığınma istedi

Güncelleme Tarihi:

İhraç edilen Tümamiral ABD’den sığınma istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 19:55

İZMİR’de sürdürülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada hakkında yakalama emri çıkartılan ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu, ABD’den sığınma talep etti.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı’nın haberine göre ABD’nin Virginia eyaletindeki NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı’nda görevli Uğurlu, darbe girişiminin ardından Türkiye’ye dönmeyerek Amerikan makamlarından sığınma istedi. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden bir yetkili, Reuters ajansına yaptığı açıklamada Uğurlu için “22 Temmuz’da rütbelerini ve kimliğini üste bıraktı ve bundan sonra kimse kendisinden haber alamadı” açıklamasını yaptı. Reuters’a konuşan ABD yetkililer de isim ve rütbe vermeden bir Türk subayının sığınma istediğini belirtti.

YAKALAMA EMRİ ÇIKARILMIŞTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, İzmir’deki askeri casusluk soruşturmasındaki usulsüzlüklere ilişkin inceleme ve belgeler doğrultusunda FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanmasına yönelik soruşturma başlatmıştı. Aralarında Gülen ve FETÖ/PDY’nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı veren Bato, 2’si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti. Bu çerçevede hakkında yakalama kararı çıkarılan Uğurlu’nun ifadesi alınamamıştı.

BAKMADAN GEÇME!