Irak Başbakanı İbadi'den 'Türkiye' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Irak Başbakanı İbadiden Türkiye açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 17:46

Irak Meclisi'nin Türk askerine ilişkin kararıyla yaşanan gerginlik sonrası Irak Başbakanı İbadi'den 'Türkiye' açıklaması geldi... İbadi, Ankara ile Bağdat arasındaki krizin "bölgesel savaşı tetiklemesinden" endişe ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, devlet televizyonundan yayınlanan açıklamasında Türkiye ile yaşanan krizi değerlendirdi.

İbadi, “Türk tarafına Irak’ın meselelerine karışmamasını birden fazla kez söyledik. Türk macerasının bölgesel bir savaşa dönüşmesinden korkuyorum. Türk liderliğinin davranışı kabul edilemez. Biz Türkiye ile askeri bir karşı karşıya gelmenin içine girmek istemiyoruz” dedi.

Başika'daki DEAŞ'a karşı gönüllülere eğitim veren Türk askerine itiraz eden Irak'la yaşanan kriz, Irak Temsilciler Meclisi’nin dün aldığı kararla tırmanmıştı. Kararda, ‘Irak hükümetinden TBMM tezkeresinin uzatılmasını kabul etmediğini bildirip, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’ne nota verilmesi, DEAŞ'a karşı gönüllülere askeri eğitim veren Türk güçlerinin işgalci güçler olarak nitelenmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının kınanması’ gibi bir dizi talepte bulunulmuştu.

Haberin Devamı

Irak Meclisi’nin kararını jet hızıyla yayınladığı bir açıklama ile kınayan Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Ankara Büyükelçisi’ni de bakanlığa çağırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!