Hükümet ortağı SPD’den İncirlik önerisi

Güncelleme Tarihi:

Hükümet ortağı SPD’den İncirlik önerisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 09:50

Almanya’da hükümet ortağı Sosyal Demokratlar, İncirlik Üssü’ndeki askerleri ve keşif uçağı tornadoların süresini uzatmayı belirli şartlara bağlamayı planlıyor.

Haberin Devamı

TERÖR örgütü DEAŞ’la mücadele kapsamında İncirlik Üssü’nde görevli Alman askerler ve tornado tipi keşif uçaklarının süresi bu yıl sonu bitiyor. Alman Parlamentosu tezkerenin uzatılmasını perşembe günkü oturumunda tartışarak, oylamaya sunacak. Muhalefet, Alman askerlerin İncirlik’ten çekilmesini istiyor. Hükümet partileri ise İncirlik’ten yana. Ancak hükümet ortağı SPD, Meclis’te tezkereye ek bir açıklama koymak istiyor.

ALTERNATİF ÜSLER YER ALACAK

SPD, ek açıklamada Alman asker ve tornadoların İncirlik Üssü’ndeki görevini belirli şartlara bağlamayı amaçlıyor. SPD’nin savunma politikaları sözcüsü Rainer Arnold’un, Berliner Zeitung Gazetesine yaptığı açıklamaya göre ek protokolde İncirlik’e alternatif üslerin isimleri yer alacak. İncirlik Üssü’nde görev, Alman askerler için üste kalacak yer inşaatı ve Alman milletvekillerin İncirlik Üssü’nü ziyaret izni şartına bağlanacak. Almanya bu ek açıklamayla Türkiye’ye karşı İncirlik’e alternatifi olduğu kozunu elinde tutacak. İncirlik Üssü’ne alternatif olarak, Ürdün ve Güney Kıbrıs isimleri daha önce gündeme gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!