Hollanda'da 'Turkey Now' festivali yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Hollandada Turkey Now festivali yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2008 15:00

Hollanda'da Türkiye'nin çağdaş değerleri ve kültürünü tanıtmayı amaçlayan "Turkey Now" adlı festivalin ikincisi, bu yıl, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) ile Hollanda'da faaliyet gösteren kültür ve sanat vakfı KULSAN'ın işbirliğiyle 8 Ekim-23 Kasım arasında düzenlenecek.

KULSAN'dan yapılan açıklamada, festivalin çok renkli bir içerikte hazırlandığı ve Türkiye'den alanında doruğa çıkmış değişik sanat dallarından temsilcilerin yer aldığı 40'ın üzerinde etkinliğin öngörüldüğü belirtildi.

Açılışı 8 Ekimde Rotterdam'ın ünlü De Doelen salonunda Hollanda Metropol Orkestrası eşliğinde Sertab Erener'in vereceği konserle yapılacak festivalde, klasik müzikten popüler müziğe, dünya müziğinden caza, tiyatrodan dansa, geniş bir yelpazede Türkiye'nin modern ve çağdaş yüzünü gösteren etkinliklere yer verilecek.

Festivalde ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in İstanbul ve Amsterdam'ı anlatan fotoğraflarından oluşan bir sergi de açılacak.
Ağırlıklı olarak Amsterdam ve Rotterdam kentlerindeki etkinliklere katılacak sanatçılar arasında, dünya müziği dalında Taksim Trio Grubu ile Sabahat Akkiraz, Musa Eroğlu, Mustafa Özarslan, Nilüfer Akbal, Özlem Taner ve Mikail Aslan gibi isimler yer alacak.

Pop-rock müziği sanatçısı olarak Teoman, 18 Ekimde Amsterdam'da sevenleriyle buluşurken, caz müziği alanında Mısırlı Ahmet, Barana Trio, Evrim Demirel, Esra Dalfidan, Tineke Postma, 16 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında Amsterdam ve Rotterdam'ın ünlü caz müziği salonlarında altı ayrı konser verecekler.

Hollanda Opera Grubu (Nederlandse Blazers Ensemble) 12-13 Ekim günleri Amsterdam'da "İl Turco" adlı operayı sahnelerken, aynı salonda Ankara Devlet Bale Topluluğu 29 Ekimde gösteri sunacak.

Oda Müziği dalında da Ferhan ve Ferzan Önder ikilisi 13 Ekimde Amsterdam'da piyano konseri verecek. Aynı şekilde Efe Baltacıgil (çello) ve Benjamin Hochman'ın vereceği konser 1 Kasımda, Kudsi Ergüner ve grubu 3 Kasımda, Cihat Aşkın yönetimindeki İstanbul Solistler Grubu da 11 Kasımda yine Amsterdam'da sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye ve Hollanda'da tiyatro gruplarının de oyunlarını sahneleyeceği festival, Şükriye Tutkun'un 22 Kasım Rotterdam ve 23 Kasımda Amsterdam'da vereceği konserlerle sona erecek.

Festival sırasında bu etkinlikleri destekleyici nitelikte olmak üzere film gösterileri, İstanbul'da müzik yaşamını anlatan söyleşiler ve Ara Güler'in gözünden İstanbul ve Amsterdam konulu fotoğraf sergisi de yer alacak.

Verilen bilgiye göre, İKSV'nin öncülüğünde her yıl değişik bir ülkede Türkiye'nin çağdaş yüzünün tanıtımı amacıyla planlanan "Turkey Now" festivallerinin Hollanda'da ilki geçen yıl 29 Ocak-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmiş ve festival son derece başarılı geçmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!