Hariri'nin suçladığı Hizbullah: Dönüşü olumlu

Güncelleme Tarihi:

Haririnin suçladığı Hizbullah: Dönüşü olumlu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 16:23

Lübnan Hizbullahı'nın Lübnan Meclisi'ndeki siyasi kanadı, Suudi Arabistan'da istifa ettikten 17 gün sonra ülkesine geri dönen ve istifasını Cumhurbaşkanı'nın talebi üzerine askıya alan Başbakan Saad el Hariri'nin dönüşünü 'olumlu' karşıladıklarını duyurdu.

Haberin Devamı

El Meyadin televizyonunun aktardığına göre Hizbullah'ın siyasi kanadı yaptığı açıklamada, Hariri'nin Suudi Arabistan'dan ülkesine dönüşünün ve yaptığı 'olumlu açıklamaların' Lübnan'da 'normalliğe olası dönüşün' sinyalini verdiğini söyledi.

4 Kasım'daki istifasıyla ülkesini şoke eden Hariri 17 gün sonra Lübnan'a dönmüştü.

İstifa açıklamasında Hizbullah ve İran'ı ülkesinde ve bölgede istikrarsızlık yaratmakla suçlayan ayrıca hayatına yönelik bir komplonun varlığından endişe ettiğini söyleyen Hariri'ye Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun ve Hizbullah sert tepki göstermişti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah Hariri'nin Suudi Arabistan tarafından zorla istifa ettirildiğini söylemiş, Aoun da ülkesine dönmemesi nedeniyle Hariri'nin Suudi yetkililerce 'gözaltında tutulduğunu varsaydıkalrını' söylemişti. Hariri ise istifa kararını kendi iradesiyle aldığını tekrar tekrar açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!