‘Harekât, ABD askerlerini riske soktu’

Güncelleme Tarihi:

‘Harekât, ABD askerlerini riske soktu’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 00:21

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner, Türkiye’nin, Sincar ve Karaçok Dağı’na düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili soruları yanıtlarken, koordinasyon eksikliğinin bu bölgede bulunan Amerikalı askerlerin hayatını riske soktuğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bölgedeki güçlerin DEAŞ’la mücadeleye odaklanmaları gerektiğini belirten Toner, “Türkiye’nin YPG ile ilgili endişelerini anlıyoruz ama biz YPG konusunda aynı fikirde değiliz. Türkiye’ye çok açık şekilde bizle ve öteki koalisyon üyeleriyle koordine etmeleri gerektiğini aktardık” dedi. Toner, Türk yetkililerle elçilikler mi dışişleri bakanlıkları düzeyinde mi konuşulduğu sorusuna, “Daha yüksek düzeylerde” karşılığını verdi.

Toner, “Türkiye, YPG üssüne hava saldırısını ABD’ye erken haber verseydi, ABD engel olmaya çalışırdı ya da YPG’yi uyarırdı. Türkiye’nin hava saldırılarını ABD’ye erken haber vermesini nasıl bekleyebiliriz” sorusunu şöyle yanıtladı: “Sahada birçok operasyonel güç var, yalnızca Türk ve Kürt güçleri değil. Hava saldırıları konusunda eşgüdüm eksikliği var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!