Hamas: Amaç askerleri kaçırmaktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 19:02

Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki saldırısına ilişkin açıklama yapan Hamas'ın yurtdışı sorumlusu Halid Meşal, "Kassam Tugayları 7 Ekim'deki saldırılarında 5 bin 500 mahkumla değiş tokuş edilecek asker ve subayları rehin almaya odaklanmışlardı" dedi.

Haberin Devamı

Hamas'ın yurtdışı sorumlusu Halid Meşal, Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki saldırısına ve bununla beraber gelişen olaylara ilişkin açıklama yaptı. Meşal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kassam Tugayları 7 Ekim'deki saldırılarında 5 bin 500 mahkumla değiş tokuş edilecek asker ve subayları rehin almaya odaklanmışlardı. Kadınların yanı sıra İsrail hapishanelerinde 113'ten fazla çocuk mahkum var. 45 yılını İsrail hapishanelerinde geçiren kardeşlerimiz var.

"BU İSRAİL İLE HAMAS ARASINDA BİR SAVAŞ DEĞİL"

Bu İsrail ile Hamas arasında bir savaş değil. Bu işgalci İsrail ile Filistin halkı arasında bir savaştır. Filistin halkı ne istiyor? İşgalden kurtulmak istiyorlar, özgürlük istiyorlar.

"NETANYAHU SOYKIRIM YAPIYOR"

Netanyahu soykırım yapıyor. Bizim davamız özgürleşme davasıdır. Yaser Arafat İsraillilerle müzakere etti. Onlarla barış görüşmeleri yaptı ve sonra onu zehirle öldürdüler. Mahmud Abbas da onlarla müzakere ediyor. Onu da çaresiz bırakıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!