Hamaney’in tehdidine İsrail’den yanıt: ‘Doğrudan İran’ı vururuz’

Güncelleme Tarihi:

Hamaney’in tehdidine İsrail’den yanıt: ‘Doğrudan İran’ı vururuz’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2024 07:00

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Tahran’daki Büyük Musalla Camisi’nde kendisinin kıldırdığı bayram namazının hutbesinde İsrail’i hedef aldı.

Haberin Devamı

Suriye’deki İran Büyükelçiliği’ne saldıran İsrail’in cezalandırılması gerektiğini ve cezalandırılacağını söyleyen Hamaney, “Şeytani rejim bir hata yaptı ve bedelini ödeyecek” dedi. Hamaney’in tehdidine yanıt ise İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’dan geldi. Sosyal medyadan bir açıklama yayınlayan İsrailli bakan, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in hesaplarını etiketleyerek, “İran kendi topraklarından bize saldırırsa biz de İran’ı vururuz” ifadesini kullandı.

ELÇİLİK VURULMUŞTU

İsrail, İran’ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan’da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan 2’si general rütbesinde 7 kişi ölmüştü. Saldırıya hızlıca misillemede bulunacağını duyuran İran, olaydan ABD’yi de sorumlu tutmuştu.

Haberin Devamı

İRAN HAVA TRAFİĞİNİ DURDURDU

İran, ‘askeri tatbikatlar’ gerekçesiyle dün geceden itibaren Tahran üzerindeki tüm hava trafiğini askıya aldığını duyurdu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!