Haitili çete bu kez 38 kişiyi kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Haitili çete bu kez 38 kişiyi kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2022 07:00

Karayipler’deki ada ülkesi Haiti’de daha önce sekiz Türk’ü kaçıran çete, bu kez 38 kişinin bulunduğu iki otobüsü kaçırdı. Otobüstekilerin milliyetleri henüz bilinmezken, olay başkent Port-au-Prince’e 100 km mesefade gerçekleşti.

Haberin Devamı

Ülkenin sürücüler derneği başkanı Mehu Changeux, Village de Dieu merkezli bir çetenin, içinde 18’er yolcu ve birer de şoför bulunan otobüsleri seyir halindeyken durdurup kaçırdığını söyledi.

MAYIS AYINDA 200 KİŞİ KAÇIRILDI

Yoksulluğun ve yolsuzluğun kıskacındaki Haiti’de, silahlı çeteler ülkenin en büyük sorunu haline dönüşmüş durumda. Birleşmiş Milletler verilerine göre, sadece Mayıs ayında ülkede en az 200 kaçırılma olayı gerçekleşti. Bu arada Amerikan Washington Post gazetesi, bu çetelerin TikTok, Instagram ve Twitter üzerinden örgütlenerek yeni üyeler edindiğini aktardı.

5 TÜRK ÇETELERİN ELİNDE

Haiti hükümeti başkent Port-au-Prince’i ülkenin güneyine ve diğer yarısına bağlayan yolu silahlı çetelere kaptırmış durumda. Son kaçırılma olayı da bu yol üzerinde gerçekleşti. Ülkenin sürücüler derneği, yolun tekrar kontrol altına alınana kadar kullanılmasını yasaklarken, alternatif yollar yüksek maliyetler nedeniyle tercih edilmiyor. Geçen ay 3 Türkiye vatandaşı genç kız, 1 aylık esaretin ardından serbest bırakılmıştı. Kaçırılan 5 Türk vatandaşın akıbeti ise henüz bilinmiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!