Guterres nihayet Gazze sınırında

Güncelleme Tarihi:

Guterres nihayet Gazze sınırında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2023 07:00

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların üzerinden iki hafta geçmesinin ardından dün Gazze’nin tek nefes borusu olarak gösterilen Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Guterres, “Gazze’de susuz, yiyeceksiz, yakıtsız ve ilaçsız ateş altında acı çeken 2 milyondan fazla insan var ve hayatta kalabilmek için her şeye ihtiyaçları var” diye konuştu. BM’nin Gazze halkının ihtiyaç duyduğu tüm yardım malzemeleriyle dolu çok sayıda kamyonun hazır halde beklediğinin altını çizen Guterres, yardımların en kısa zamanda Gazze’ye girişine izin verilmesi gerektiğini belirterek İsrail’e mesaj verdi.

Guterres ayrıca, taraflara ateşkes çağrısında da bulundu. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Direktörü Michael Ryan ise söz konusu 20 TIR’lık anlaşmanın ihtiyaç okyanusunda bir damla olduğunu söyledi. DSÖ yetkilisi, 20 değil 2 bin yardım TIR’ına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

BAKMADAN GEÇME!