Guru tecavüzden suçlu bulununca Hindistan karıştı

Güncelleme Tarihi:

Guru tecavüzden suçlu bulununca Hindistan karıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2017 22:54

Hindistan’ın önde gelen tarikat liderlerinden aynı zamanda oyuncu, şarkıcı ve yönetmen Gurmeet Ram Rahim Singh’in tecavüzden suçlu bulunması müritlerini isyan ettirdi. Çıkan çatışmalarda en az 29 kişi öldü.

Haberin Devamı

HİNDULARIN manevi gurularından Ram Rahim Singh (50), Hindistan’ın kuzeyindeki Haryana Panchkula kentindeki bir mahkeme tarafından 2002 yılında iki kadın takipçisine tecavüz etmekten suçlu bulundu ve yedi yıl hapse mahkûm edildi. Yargılanmasına 2008 yılında başlanan ve binlerce takipçisi olan Hintli gurunun suçlu bulunması müritlerini isyan ettirdi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Mahkemenin kararına itiraz eden Singh’in takipçileri Pencap ve Haryana’da hükümet binalarını ve otobüsleri ateşe verdi. Tren ve otobüs seferleri iptal edildi, okullar tatil oldu. Çatışmalarda en az 29 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. Pencap ve Haryana Yüksek Mahkemesi, Guru’nun sahip olduğu tüm mülklere el konulmasına ve kamu zararının buradan karşılanmasına karar verdi. Yüksek Mahkeme, hükümetten Haryana’ya daha fazla ordu birliği göndermesini istedi.

Haberin Devamı

Guru tecavüzden suçlu bulununca Hindistan karıştı
50 yaşındaki Hindu gurusu gösterişli takıları ve kaynağı bilinmeyen zenginliğiyle de dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!