Gürcistan'da patlama: 2 polis yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Gürcistanda patlama: 2 polis yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2008 12:22

Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden ve Rusya tarafından tanınan Abhazya'nın sınırındaki Zugdidi kentinde meydana gelen patlamada iki Gürcü polisinin yaralandığı bildirildi.

Gürcü haber ajansları, patlamanın Zugdidi'nin Kurta köyünde bu sabah meydana geldiğini, yaralanan polislerin bölge hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığını duyurdu. Patlamanın nedeninin henüz bilinmediği ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı, aynı bölgede dün Abhaz mevzilerinden açılan ateşte bir Gürcü polisinin öldüğünü açıklamıştı. Parlamento Başkanı David Bakradze, ölen Gürcü polisinin ailesine baş sağlığında bulundu ve bölgede yaşanan bu tür olayların Rusya ile imzalanan ateşkes anlaşmasına uyulmadığını açıkça gösterdiğini kaydetti.

-AKHALGORİ'DE VİZE UYGULAMASI-

Bu arada, bir diğer ayrılıkçı bölge olan Güney Osetya'daki Akhalgori bölgesine Gürcülerin girişi için vize uygulamasına geçileceği bildirildi. Bölge sakinleri, Rus barış gücü askerleri ve Oset güçlerinin, bölgede yaşayan ve kayıt altında olmayan Gürcüler için vize uygulamasının başlatılacağı konusunda kendilerine uyarılarda bulunduğunu söylediler.

Güney Osetya'daki Akhalgori'de Gürcüler ve Osetler birlikte yaşıyor. Gürcistan'ın yeniden bütünleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Temur Yakobaşvili ise “Rus askerlerine Gürcü topraklarında vize uygulaması başlatmalarına izin vermeyeceklerini” bildirdi. Yakobaşvili, “Bütün sorumluluğumla belirtmek istiyorum. Gürcü hükümeti, halkına kendi topraklarında hareket edebilmesi için kısıtlama getirilmesine izin vermeyecek” dedi.

Rusya'nın, tüm bu hareketlerine uluslararası kuruluşların da sert tepki gösterdiğini ifade eden Yakobaşvili, “Rusya'nın, işgal ettiği Gürcü toprakları üzerinden Batı ile pazarlık yapmak amacında olduğunu” iddia etti.

Yakobaşvili, Rusya'nın imzalanan ateşkes anlaşmasını tam olarak yerine getirmediğini ve işgal ettiği topraklarından geri çekilmediğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!