Gurbetçiler zafer turunda

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçiler zafer turunda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2018 00:06

PAZAR günkü seçim sonuçlarının belli olmaya başlamasıyla Avrupa’da yaşayan gurbetçiler de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin seçim zaferini kutlamak için yollara çıktı.

Haberin Devamı

BERLİN’DE SEVİNÇ
Berlin’in önemli merkezlerinden Kurfürstendamm Caddesi’ne gelen partililer araç konvoyları oluşturdu. Caddeyi bir süre trafiğe kapatan partililer, polisin uyarıları üzerine yolu açtı. Kutlamalara katılan Ömer Barış, “Bizler, Avrupa’daki gençler, Reis’i kalpten, ciğerden, candan seviyoruz. Reis bizim her şeyimiz. Ben 30 yaşındayım, Allah benim canımdan alsın Reis’e versin. Ona inandığımızdan dolayı, Reis’le beraberiz. Allah ondan razı olsun” dedi.

AP ÖNÜNDE KUTLADILAR
Fransa’nın Strasbourg kentinde ilk sonuçların açıklanmasıyla birlikte araçlarıyla uzun konvoylar oluşturan vatandaşlar, şehir merkezinde tur attıktan sonra Avrupa Parlamentosu’nun (AP) önünde buluşarak sevinç gösterisi düzenledi. Şehrin Vosges Bulvarı’nda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Strasbourg Başkonsolosluğu binası önünde toplanan çok sayıda kişi, buradan klakson ve sloganlar eşliğinde AP önüne geçti. Dev bir Türk bayrağı açan gurbetçiler, AK Parti ve MHP flamalarıyla sloganlar attı. Fransa’nın başkenti Paris’te de seçimi kutlayan gurbetçiler, Türk-Fransız Kültür Derneği’nde buluştu.

Haberin Devamı

Gurbetçiler zafer turunda

BRÜKSEL’DE SOKAK KAPANDI
Belçika’nın başkenti Brüksel’de Cumhur İttifakı taraftarları ellerinde Türk bayrakları ile sokakları doldurdu. Özel araçları ile şehir turu atan göstericiler nedeniyle Brüksel’de ulaşım bazı bölgelerde uzun süre aksadı. Belçika polisi bir süre sonra Ch.de Heach Sokağı’nı trafiğe kapattı. Kutlama yapan vatandaşlardan bazıları, “Reis’imiz kazandığı için bugün bayramımız bizim” diye konuştu.

Gurbetçiler zafer turunda

KATAR’DAN JEST
Katar’ın başkenti Doha’daki Sheraton Oteli’nin ön cephesi, seçim zaferi nedeniyle üzerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siluetinin yer aldığı Türk bayrağı ışıklandırmasıyla aydınlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!