Güney Afrika’da feci yangın: En az 74 ölü

Güncelleme Tarihi:

Güney Afrika’da feci yangın: En az 74 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2023 07:00

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin en kalabalık şehri Johannesburg’da 5 katlı bir binada çıkan yangında en az 74 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Acil Durum Yönetimi Sözcüsü Robert Mulaudzi, yangının şehrin merkezinde yer alan ve ülkede yasadışı şekilde bulunan çok sayıda kişinin ikamet ettiği bir binada yaşadığını ifade etti. Sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangını itfaiye görevlileri büyük oranda kontrol altına alırken, şimdiye kadar 12’si çocuk 74 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 50 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı binada yaklaşık 200 kişinin barındığı, arama çalışmalarının sürdüğü ve ölü sayısının artabileceği kaydedildi.

YASADIŞI KİRALANMIŞ

Yerel yetklililer bazı insanların yangından kaçmak için kendilerini pencerelerden dışarı atarak öldüğünü ifade ederken, bir görgü tanığı da insanların bebeklerini alevlerden kurtarmak için binadan atarken gördüğünü söyledi. Yerel basında yer alan haberlere göre, yangın çıkan bina Johannesburg yönetimi tarafından evsizleri destekleyen bir sivil toplum kuruluşuna bırakılsa da daha sonra odalar yasadışı şekilde göçmenlere kiralandı. Elektriğin kaçak kullanıldığı binada kış koşullarında ısınmak isteyenlerin yaktığı ateş sonucu yangının çıkmış olabileceği öne sürüldü. Yoksulluk, işsizlik ve konut krizinin yaşandığı Johannesburg’da yaklaşık 15 bin evsizin bulunduğu tahmin ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!