Gövde gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Gövde gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2019 08:30

ABD’nin İran Devrim Muhafızları’nı ‘yabancı terör örgütü’ listesine almasının yankıları sürüyor. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, kararın İranlıları birleştireceğini vurguladı. İranlı milletvekilleri de Devrim Muhafızları üniformalarını giyerek meclis oturumuna katıldı.

Haberin Devamı

WASHINGTON yönetiminin hafta başında İran’ın iç güvenlikten sorumlu en önemli silahlı kurumu olan “Devrim Muhafızları Ordusu”nu (DMO) “terör örgütü” ilan ettiğini açıklamasına Tahran’ın sert tepkisi dün de sürdü.

‘ABD PLAN YAPIYOR’

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD’nin Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) karşı engelleyici adımlar atmaya çalıştığını, ancak başarılı olamadığını söyledi. “İran düşmanlarının düşüncesinin aksine İran, gücünü atom bombasından almıyor. Çünkü biz daha başlangıçta nükleer silahların dinimize aykırı olduğunu vurguladık ve buna ihtiyacımız yok” diyen Ayetullah Hamaney, “İran’ın İslam dünyasının gözündeki gücü, direniş, fedakârlık ve basiret sayesindedir” ifadelerini kullandı. ABD’nin kararının İranlıları birleştireceğini söyleyen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran’da Milli Nükleer Teknoloji Günü töreninde konuştu. DMO’nun ABD yönetimi tarafından terör örgütü ilan edilmesini “hata” olarak niteleyen Ruhani, “Kibirli dünya güçleri ve ABD, Devrim Muhafızları Ordusu’nu terörist olarak nitelemek suretiyle İran’a karşı yenilgisini ve kinini telafi etmeye çalışıyor. Bu hata Devrim Muhafızları’nı daha da güçlendirecek. ABD bölgede teröristleri bir araç olarak kullanırken ve DEAŞ liderlerine sığınma imkânı sağlarken Muhafızlar, Irak ve Suriye’de onlara karşı savaşıyor” ifadelerini kullandı. Trump yönetiminin tek taraflı olarak çekildiği nükleer anlaşmaya da değinen Ruhani, “Bizi zorlarsanız yüksek teknolojili IR8 santrifüjlerinin seri üretimine başlarız” dedi. Hasan Ruhani, Natanz’daki nükleer enerji tesisinde 20 adet geliştirilmiş IR6 santrifüjün kurulması talimatını da verdi.

Haberin Devamı

‘ABD GEMİLERİNİ UZAK TUTSUN’

DMO yetkililerinden Mohsen Rezaei de Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Bay Trump, savaş gemilerinize Devrim Muhafızları botlarının yakınından geçmemesini söyleyin” diyerek Basra Körfezi’ndeki ABD askeri varlığına dikkat çekti.

MECLİSE DEVRİM MUHAFIZI ÜNİFORMASI İLE GELDİLER

İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve milletvekilleri, ABD’yi protesto etmek için dün meclise Devrim Muhafızları üniformasıyla geldi. İran’da DMO Günü’ne denk gelen meclis oturumunun açılışında konuşan Laricani, DMO’nun bölgede terörizm tehlikesine en büyük darbeyi vurduğunu belirterek, “Devrim Muhafızları Ordusu’nun tamamını desteklemeye devam edeceğiz. Bize göre ABD hükümeti ve onun silahlı kuvvetleri, uluslararası terörizmin askeri ve ekonomik sembolüdür” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SUUDİLER ABD’NİN KARARINDAN MEMNUN

Suudi Arabistan, ABD’nin İran Devrim Muhafızları’nı terör listesine alma kararına desteğini açıkladı. Suudi resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı tarafından, ABD’nin İran Devrim Muhafızları’nı terör listesine almasına ilişkin açıklama yapıldı. Söz konusu kararın “terörle mücadelede pratik ve ciddi bir adım” olarak nitelendirildiği açıklamada, ABD’nin bu kararıyla Suudi Arabistan’ın uluslararası topluma yaptığı “İran destekli terörizmi tanıma” çağrısının karşılık bulduğu ifade edildi. Açıklamada, uluslararası toplum küresel barış ve güvenliği zedeleyen İran Devrim Muhafızları’na karşı durmaya davet edildi.

BAKMADAN GEÇME!