Görgü tanıkları anlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Görgü tanıkları anlatıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 21, 2005 16:16

Londra'da bulunan Türk görgü tanıkları bugün meydana gelen patlamalarla ilgili yaşadıklarını anlatıyor:

 GICE BLUE

Kafasindan vurulan kisinin persembe gunu bombalama olayini yapan sahislardan biri oldugu iddia ediliyor,eger oyle olsaydi bu sahisi evinden stockwell station'ina kadar takip etmisler, neden persembe gunu yakalamadilarda, cuma gunu kafasindan vurarak oldurduler,dedigim gibi bence oldurulen kisi mahsum bir muslumandan baska biri degildi.Terorisme karsiyim her turlusune ama sahsin evini tespit edip bir gun evvelki bombalamaya karistigini biliyorsaniz neden cuma'yi bekliyorsunuz. Tesekurler


 GÜLTEKİN TATAR

Merhaba adim gultekin tatar 5 yildir londrada yasiyorum 3 yil tekstil ile ilgilendim ve su son 3 aydir mumessil firmasi kurdum bu terorist olaylar hepimizi cok etkiledi taki bende o otobuste olabilirdim dedigim ana kadar ciddiyetini anlayamamistim hackney de isim vardi o gun ansizin yollar kesildi ilerimizde ki otobuse bomba koymuslar orda bian ben dusundum o otobuste bende olabilirdim yada benim otobusumde bomba olabilirdi artik otobuslere binemiyorum bu nasil anlayis bu nasil insanlik bu lanet herifleri nefretle kiniyorum ve bir an once yakalanmalarini diliyorum insanlar bize kotu muamele yapacaklar musluman kimliklere sahip oldugumuz icin encok ta buna uzuluyorum...dilegim birdaha boyle bombali saldirilarinin olmamasidir,Yinede ingiliz hukumeti cok duyarli ve buyuk bir titizlikle calismakta ve bizleri korumaktalar onlara tesekkur ediyorum,,,

 TANSU OKTAR

Merhaba,

Tatil icin Londra dayim. Bomba patladigini olaydan 2 saat sonra ogrendim, tabi habersiz oldugum icin trafige kapatilmis olan Totenham court road a gitmistim. Buranin trafige kapatilmis bi resmini cektim, birde Fulham da kimsenin haberlerde falan bahsetmedigi bir otobusu durdurup trafigi de durdurup otobusu bosaltip bisiler yaptilar itfaiye polis falan.

Bunun da resmini cektim ama makinami CD si olmadigi icin bilgisayar a tanitamadim. Cars. gunu Istanbul'a donunce ilgilenirseniz size gonderiyim resimleri.

Kolay gelsin Tansu Oktar

 ALİ YILDIRIM

Selamlar yaklasik 1 saat once northern line da merkeze dogru hareket ediyordum ve sanki olagan bir olaymis gibi tren durdu ve 45 dk trende hapsolduk.Ve simdi ogrendik ki stationda birisinden supheleniyorlar ve de o insani yere yatirdiktan sonra 5 defa ates ediyorlar...

Bazilari Turkiyemizde boyle olaylar yani terorizm yasandiginda polisimizin yada askerimizin oldurdugu kisileri masum insanlar biz Turkleride de cani barbar olarak goruyorlar bu nasil bir ulke ozgurlukler ulkesi terorizm ile ilk defa yuzyuze iken neler yapiyor...

Lutfen bizlere bu sifatlari yakistiranlar bir daha dusunsun ve medyamiz ona gore haber yapsin...

Hatta bizim medyamizda onlarin yaptiklari gibi Insan haklarina aykiri davranislarinin ustune basa basa yayimlayalim

 T. İNAN

Londra    da yasayan bir Turk vatandasi olarak cok buyuk bir ihmal gordugumu belirtmek isterim,butun her yerde kameralar ile guvenlik saglandigi dusunulse bile teroristler elini kolunu sallayarak eylemlerini gerceklestiriyor,bu ikinci olayda bile daha 2 hafta oncesini sanki hic yasamamiscasina teroristler rahatlikla eylem planlarini gerceklestirebiliyor ve korku salabiliyorlar,Benim gibi bir cok insan toplu tasima araclari ile isine ve evine gitmektedir haliyle her an bir saldiri sonucu hayatini kaybetme korkusu icinde herkes,peki endisem nedir?Londra'da Polis stationlarda yuzlerce binlerce gorevli polis mevcut ve her nedense hep binalarin icindeler  disarida guvenlik ve security icin bulunmalari gerekmezmi?

bugun Bombalarin patladigi stationlarda ve yakininda hic bir polis ve guvenlik gorevlileri yoktu  sadece undergraund yetkilileri hepsi okadar polis insanlarin guvenligi icin vardir disarida teroristler elini kolunu sallayarak gezerken polis stationda oturmaz bu cok yanlis.oysaki o istasyonlarda patlamalar oncesi bulunabilecek polisler supheli sahislari durdurarak bombaciyi durdurabilirdi cunku polisler ozel yetistiriliyorlar insanin bakisindan durusundan etki ve tepkiyi yakalayabilirlerdi maalesef bu buyuk ihmali bu ulkede vergi odeyen bir kisi olarak gormekteyim,

Olaylar sonrasi guvenligi saglamak degil asil  is olay gelismeden o onlemi almakti , polisin gorevi bos insansiz  binalarda oturmak degil, disarida toplumun icinde guveni saglamaktir ve yollarda caddelerde gorevlerini yapmalidirlar suphelileri durdurup arama yapmalidirlar,teroristlerin enselerinde dolasmlidirlar,bakalim ozaman bukadar rahat hareket edebilecekler mi?bu yapilmamakla bu nedenle ortami uygun bulan teroristler rahatlikla cirit atmaktadir,kirli eylemlerine ulasmaktdirlar ..BU BUYUK IHMALI HERKES KABUL ETMELI
 
Saygilarimla.. T. Inan  (Director of Company) EU  LTD

 EFE MİLLER

7 Temmuzdaki saldirilarda Russell Square deki otobusdeki saldirida 150 metre ilerisiydeydim, patlamalarla benim supermen gibi kendimi yere atisim bir oldu, yarim saat kadar sagar oldum ama sonar toparlandim.

Heryer cehennem gibiydi. Insanlar bagiriyor, kan revan icindeydiler. Dunku patlamalarda isdeydim ama Istasyon hemen ofisin disarsindaydi. Patlamalari yine duydum ama o kadar cok sesli degildi. Herkes kosmaya ve bagirmalara basladi. Polisler her sokagi yine kappattilar. Yine biz eve gidebilmek icin butun Londrayi yurumek zorunda kaldim ikinci defa.

Saygilar

 MEHMET YAĞCI

undergraund'in yakinlarindaydim, sadece kacan bir kac kisi oldu, kimse bisey anlamadi ama, daha sonra radio ve medyada haber cikinca millet konusmaya basladi. polis yolu kapadi, ama enterasandir daha tekbir yerel kameraman goremeden bir kac esarpli kadin ile, 2 sakalli adam ellerinde kamera ve mic. ile arapca roportaj yapiyolardi kadinlarla. bolge de (shep. bush) cok arap barindiran bir yer degildir.

belki onemsizdi ama dikkatimi cekti, hemen olayin akabinde kapali olan yollardan gecmesi gereken yayalara, baska yol tarif yerine undergraunlar tavsiye edildi,(ucretsiz olarak), halk arasinda ve polisler arasinda, islerimden dolayi taniyorum bazilarini, gaz saldirisi beklendigi yonunde soylentiler vardiki (dedikodu bazindadir tesbihte yanlis olmasin) biliyorum cok onemli seyler degiller ama yazmak istedim belki bir katki, corbaya tuz hesabi.

neyse ya aklima gelenler bunlar size iyi calismalar.

 BİLGEN SEZER

Polis yine alarm durumunda hepimiz oldugumuz yerde kalmamiz icin uyarildik olen ya da yaralanan olmadigi belirtiliyor pek cok metro hatti kapatildi kisa bir sure icin kapatildigi aciklandi bazi otobusler normal seferlerine devam ediyor. Ben burada LSE de ogrenciyim. Okul icerisinde kutuphanede bekliyoruz.

Bilgen Sezer

 RK

Tum metro istasyonlarinin kapatildigi dogru degil, 1 dakika once arkadasimi aradim, metroya bindi.

Selamlar-RK

 HASAN ŞAHOĞLU

26 numarali Hackney otobusunun en az 500m'lik cevresini kapamis durumdalar. Olay ilk oldugunda kapattiklari cevreyi genislettiler ve etraftaki binalari bosaltmaya basladilar. Bircok basin kurulusu kameralarla isyerimin oldugu sokaga yerlesmis durumda. Ilk haber verdigim zaman otobuse cok daha yakindik su anda otobusu gormenin imkani yok. Cevrede oturanlar hizla binalari bosaltti. Aslinda yaralinin bile olmadiginin soylenmesine ragmen binalari bile bosaltip cevreyi kapamak biraz fazla bir tepki gibi gorunuyor. Birkac polise neden bina bosaltildigini sordum ama beklenecek sekilde konuyla ilgili tek kelime etmiyorlar.

Ayni sekilde Ingiliz basin da olaya sahit olmus birinin agzindan bir kac kelime koparabilmek icin tetikte bekliyor. Anlayacaginiz olay biraz ciddiyetini kaybetmis gibi. Eger gercek bir tehlike bulunmuyorsa kapatilan isyerlerinin maddi zararlari icin ne yapilacagi tartisma konusu.

Gorulen o ki bu olay insanlari korkutmak ve panige suruklemek icin duzenlenmis adice bir hareket ve insanlar olaya iki hafta onceki gibi bir tepki mi vermek yoksa hafife mi almak konusunda kararsizlar. Polis ve diger kuvvetler zaten prosedurlerinde ne varsa onu yapiyorlar. Isinden evine gitmek isteyen insanlarda tabana kuvvet deyip ara sokaklardan gidecekleri yerlere ulasmaya calisiyor. Evine girmesine izin verilmeyen ingilizler ise cevredeki publara gidip bira iciyorlar. Durum su anda bundan ibaret.

Saygilar Hasan Sahoglu

 HUSSEIN  ARKIN
Ben olay aninda idim warren street istasyonuna 2 dakika yuruyus mesafesinden geciyordum bir restauranta girdim.restaurantin tuvaletinde iken bomba patladi ve cigliklar kendi kendime dedim ki simdi hepimiz burada olucez ''derken bir de insanlar teroristler kaciyor diyerek bagiriyordu.

Teroristler nerede diye o kadina ile adama sordum ama onlarin konusamadilar cunku soktaydilar ben lokal bir Turk gazetesinde calistigim icin fotograflar cektim fotograflari gonderebilirimÂ


 M. ZAFER GÜLŞEN

Merhaba,

Su an hala Warrenstreet’e (Londra saati: 16:04) kimseyi almiyorlar. Hala daha degisik sivil polisler gelmeye devam ediyor. Seyretmeye bile musaade etmiyorlar. Gorulebildigi kadariyla sokaktaki izmarite kadar topluyorlar. Ama tam bir ibretlik sahne.

Selamlar M. Zafer Gulsen

 JIMMY

Selamlar ben jimmy su anda o mavi gomlekli insan downing street te yakalandi ve polisler tarafindan goz altina alindi. Y
aralanan insan sayisi sadece bir en inginci ise su an warren street e 1 dk uzaktayiz ve hastanede inanilmaz az sayida insan kalmis durumda

 SALİH KASAP

Warren street'ten geçtim biraz önce.. Hayalet kent gibi. Kafeler dükkanlar kapatılmış.. Her yer boşaltılmış. Polisler sürekli uyarılar yapıyor.



 TUĞRUL ÖZBAY

Ogle yemegi icin ofis'den cikmistim, ve tren istasyonu bolgesini hemen bosaltilar.

Sanirim Whitehall bolgesinde cok panik olmus, Victoria tren hatti kapatildi, Oval bolgesinde olaylar falan olmus. Tufek sesi gibi sesler cikmis olay meydana geldigi an. O an o bolgede bulunan arkadas bana bunu anlatti.

Selamlar Tugrul Ozbay Londra

 EMİR KALYONCU

Arkadasimla yoldan tam karsidan karsiya gecmeye calisirken birden patlama sesi duyduk.Karsidan karsiya gecen tum insanlarin bagirislari ve insanlarin belli olmayan kosuslari bize burda yasadigimiz daha onceki saldiriyi hatirlatti.Zaten insanlarda musulmanlara karsi bir on yargi olustu,olay sanki bir onceki gore daha hafif gibi geldi cunku olay sonucu karsimiza cikan manzara digerine gore daha hafifti.Sonucta olay yerine fazla gitmeden eve geri donduk,bu arada tum buaraya gelicek vatandaslara uyarimiz Polis her yerde pasaport kontrolu yapiyor o yuzden denetimler artti.Saygilar

Emir Kalyoncu-21

 MEHMET AKÇİL

selam ben tam warren street istasyonun oldugu yere cok yakin calisiyorum.

su anda her tarafi polis sarmis durumda ust duzey guvenlik onlemleri aliyolar, bir cok yolu kapatilar. o kadar cok panik yasanmiyo ama caddelerdeki insan sayisi azalmis durumda. caddedeki bi dedikoduya gore yapan adam su anda ucl hastanesinde yarali olarak yatiyo.


 ÜMİT KÜRKÇÜ

Patlamalar bomba susu verilmis dummy niteliginde hic biri bomba degil halk biraz panik icinde shepherds busha yakinim.Baska bir orgut persembenin gunu ve ayni tip bir atak oldugu icin sadece korkutmak maksadinda yapilmis.

Olayin Ozeti
 
Warren street. oval ve shepherds bush metrolarinda sadece fitili patlatilmis bombalar. bomba veya kimyasal anlamda bir atak soz konusu degil. polis university of London istikametine giden Warren street den cikan bir sahsin pesinde hatta su an birisi silahli polisler tarafindan gozaltina alindi. asyali gencler saldiriyi gerceklestirenler. bombalarin patlayici etkisi olmadigindansadece ingiliz emniyetine gozdagi vermek amaciyla yapilmis bir girisim. Halka uyarilar yapiliyor olduklari yerde kalmalari icin ikinci bir aciklamaya kadar. Korkulacak derecede bir olay degil. Burada yakini olanlar rahat olsunlar.
 
Umit Kurkcu


 HASAN ŞAHOĞLU

Merhaba,
 
Ben 26 numarali otobusun oldugu yerin hemen yaninda calisiyorum. Simdi olay yerinden dondum. Olu ya da yarali olmadigini soyluyorlar. Itfaiye, ambulans ve polis arabalari yollari kapamis durumda. Insanlar sokakta olanlari seyrediyor.
 
Calistigim fitness center tamamen bosalmis durumda. Patlamanin oldugu yerin hemen karsisinda bir adet turk market ve hemen asagisinda turk donerci dukkani var ama herhangi bir hasar gorunmuyor.
 
patlamanin oldugu noktayi bu linkten gorebilirsiniz
 
 
Otobuse fazla yaklastirmadiklari icin duzgun bir cekim yapamadim ama bir fotografi aksama dogru gonderecegim.
 
Hasan Sahoglu


 HAKAN ÖZTÜRK

Sayin Editor
 
Her an durum degismektedir.
 
 
log on edip live dinleyin (bu istaston sadece londra ile ilgili haberleri verir)
 
Hakan Ozturk

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!