Göçmenler olmasa o kadar oy alamaz

Güncelleme Tarihi:

Göçmenler olmasa o kadar oy alamaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 10:13

Başbakan Merkel hükümetinin Uyumdan sorumlu Devlet Bakanı SPD’li Aydan Özoğuz, ülkede göçmenlerin durumu üzerine hazırladığı raporu açıkladı. Özoğuz, yabancı karşıtı parti AfD’yi, Almanya’daki havayı yabancılara karşı germekle suçladı.

Haberin Devamı

Göçmenler olmasa o kadar oy alamaz
ALMANYA’da hükümetin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, 2015 yılı göç ve mülteci raporunu açıkladı. Rapora göre göçmen kökenli nüfus, bir yıl öncesine kıyasla 2015 yılında 1.8 milyon arttı. Almanya’da nüfusun 17.1 milyonu göçmen kökenli. Türkiye kökenli nüfus 2 milyon 851 bine ulaştı. Almanya’nın nüfusu 81.4 milyon. Bu nüfusun 64.3 milyonu Alman. Geri kalan 17.1 milyonu göçmen kökenli. Göçmen kökenlilerin toplam nüfusa oranı yüzde 21. Her 5 Almandan biri göçmen kökene sahip. Göçmen nüfusun yarısı Alman vatandaşı. Toplam nüfusa göre göçmen kökenli Alman vatandaşlarının oranı yüzde 11.5. Almanya’da 190 ülkeden insan yaşıyor. Göçmen nüfusun başını yüzde 16.7 oranla Türkiye kökenliler çekiyor. Türkleri 1 milyon 702 binle Polonyalılar (yüzde 9.9) ve 1 milyon 222 binle Ruslar (yüzde 7) izliyor. Göçmenlerin üçte ikisi sonradan Almanya’ya geldi. Üçte biri ise Almanya’da doğdu. Almanya’da doğanların sayısı 2015’te 5.7 milyona ulaştı. Meslek eğitim yeri bulmada en çok Türkiye kökenliler ayrımcılığa uğruyor.

Haberin Devamı

GÖÇMENLER GENÇLEŞTİRİYOR

Göçmen kökenlilerin yaş ortalaması 36, Almanların yaş ortalaması ise 47.7. Göçmenler Almanya’da nüfusu gençleştiriyor. Bakan Aydan Özoğuz’a göre yabancı karşıtı parti Almanya için Alternatif (AfD), yabancılar aleyhine ülkede havayı geriyor ve mültecilerin sırtından siyaset yapıyor. Özoğuz, “Mülteciler olmasaydı, bu partinin oy oranı bu kadar olmazdı” dedi.
Bu yeni partinin mülteciler üzerine yaydığı havanın gerçeği yansıtmadığını söyleyen Bakan Özoğuz, mülteciler nedeniyle ülkede kıskançlık ve paylaşım korkusuna karşı uyardı. Bu korkuların ciddiye alınmasını belirten Bakan Özoğuz, bu korku ve endişelerin hemen yabancı düşmanı olarak da damgalanmaması gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!