Gazze'de çatışmalar sürüyor: 3 ölü

Güncelleme Tarihi:

Gazzede çatışmalar sürüyor: 3 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2007 10:02

El Fetih-Hamas çatışması, Gazze Şeridi'nin tamamını etkisi altına aldı.

Haberin Devamı

Han Yunus'taki çatışmalarda biri Hamaslı, biri El Fetihli ve bölgeden bir Filistinli olmak üzere 3 kişi öldü, sadece bu bölgedeki çatışmalarda 12 yaralı olduğu bildirildi.

El Fetih ve Hamas, güçlü oldukları bölgelerde yolları kesip, araçları kontrol ediyor. Araçların içinde karşı tarafa üye kişilerin bulunması halinde, bunlar alıkonuluyor.

Gazze'deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Han Yunus'ta akşam saatlerinde başlayan çatışmalarda, Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları'ndan 22 yaşında bir militan, bir El Fetihli ve Ala Ulayyan adlı bir Filistinli öldü.

Han Yunus'ta bir ambulansa ateş açılması üzerine, ambulans şoförlerinin de çatışma bölgelerine gitmek istemediklerini belirtildi.

İzzeddin El Kassam Tugayları'ndan yapılan ve radyolardan yayımlanan açıklamada, "ambulanslara" gelmemeleri, aksi takdirde ateş açılacağı uyarısı yapıldı. Bu nedenle, genellikle hastanelerden edinilen ölü ve yaralı sayılarıyla ilgili bilgileri de almak mümkün olmuyor.

Haberin Devamı

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya, Cebaliye gibi bölgelerle, Gazze şehrinin Tel El Hava ve Zeytun mahallerinde de çatışmaların çıktığı, çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler, bölgedeki durumdan son derece endişeli olduklarını kaydederek, daha önce Hamas ve El Fetih arasında bu kadar şiddetli çatışmaların olmadığını ifade ediyorlar.

Gazze kentinin Filisten lideri Mahmud Abbas'ın evinin ve El Fetih'e bağlı güvenlik birimlerinin binalarının bulunduğu Tel El Hava bölgesinde, İzzeddin El Kassam Tugayları'nın çok katlı bir apartmanın üst katına zorla girerek, içeridekileri çıkarttıkları ve çatışmalar için mevzi aldıkları yerel radyolarca duyuruldu. Hamaslı militanların aynı bölgedeki Hüda camisine de çok sayıda silah depoladığı iddia ediliyor.

Bölgedeki son çatışmalarda 30 dolayında kişi öldü. Yaralı sayısı hakkında kesin bilgi alınamıyor. Özellikle yaralı Hamas mensuplarının, kendi hastanelerinde tedavi gördükleri kaydediliyor.

KAÇIRILANLAR

Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları liderlerinden Eşref Feravna ve iki koruması ile El Fetih'e bağlı El Aksa Şehitleri Tugayı mensuplarından Ebu Selim Kassa ve korumaları da silahlı kişilerce kaçırıldı. Her iki taraf karşı tarafı sorumlu tuttu.

Haberin Devamı

Han Yunus'ta İçişleri Bakanı Said Siyam'ın güvenlik güçlerinden bir Hamaslı da kaçırıldı.

Gazze'deki Tel El Hava'da, El Fetihli bir albayın üç çocuğu ile kardeşinin çocuklarının da kaçırıldığı haber verildi.
Hamas yandaşı silahlı kişilerce, Han Yunus'ta kaçırılan Şaban Ebu Asir adlı generalin, kaçırılmasından birkaç saat sonra serbest bırakıldığı da bildirildi.

Beyt Lahiya'da da bir polis, kaçırıldıktan sonra yaralı olarak sokağa bırakılmış bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!