Gaflarının kurbanı oldu... Alman bakan sonunda istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Gaflarının kurbanı oldu... Alman bakan sonunda istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2023 07:00

Göreve geldiği ilk günden bu yana gafları ve performansı nedeniyle eleştirilen Alman Savunma Bakanı Lambrecht istifasını açıkladı.

Haberin Devamı

Gafları ve performansı yüzünden eleştiri oklarının hedefindeki Alman Savunma Bakanı Christine Lambrecht istifa etti. Bir süredir bu yönde adım atması beklenen 57 yaşındaki Lambrecht kararını, “Başbakandan beni görevden almasını istedim” sözleriyle duyurdu. Medyaya sitem eden Bakan, “Medyanın aylardır şahsıma odaklanması, Alman ordusunun önüne geçti” dedi. Hükümet sözcüsü, bakanlık koltuğuna oturacak yeni ismin “kısa sürede” ilan edileceğini bildirdi. Angela Merkel döneminde Adalet Bakanı olarak görev yapan Lambrecht, Başbakan Olaf Scholz’un lideri olduğu Sosyal Demokrat Parti’nin üyesi.

BEŞ BİN KASK TARTIŞMASI

Göreve Aralık 2021’de başlayan Lambrecht’e yönelik eleştirilerin başında, Ukrayna’ya destekte “isteksiz” davrandığı savı geliyordu. Lambrecht, işgalden bir ay önce, Ocak 2022’de Ukrayna’ya 5 bin kask göndereceklerini açıklamış, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki “Bu ancak bir şaka olabilir” diye tepki göstermişti. Lambrecht Ukrayna’yla ilgili, bu yılbaşında paylaştığı video yüzünden de eleştirildi. Arka planda yeni yıl kutlaması için atılan havai fişeklerin görüldüğü videoda Bakan, “Avrupa’nın ortasında bir savaş yaşanıyor... Ama birçok ilginç ve şahane insanla da bir araya geldim. Bunun için kalpten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

OĞLUNU HELİKOPTERE ALDI

Alman Savunma Bakanı, kişisel başka kararları yüzünden de tepki çekiyordu. Geçen yıl nisan ayında bir askeri birliği ziyaret için bindiği askeri helikoptere 21 yaşındaki oğlu Alexander’ı da almıştı. Alexander Lambrecht helikopterde çektirdiği fotoğrafları kişisel Instagram hesabından paylaşınca Savunma Bakanlığı, bakanın oğlunun uçuş masraflarını kendi cebinden karşıladığını açıklamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!