Gabriel isterse yarın başbakan olabilir

Güncelleme Tarihi:

Gabriel isterse yarın başbakan olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 11:17

Almanya'da Sosyal Demokratlar (SPD), Yeşiller ve Sol Parti arasında gelecekte üçlü koalisyon ihtimali giderek artıyor. Sol Parti, SPD lideri için “Gabriel isterse, yarın başbakan olabilir” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da anamuhlafet Sol Parti, hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD) gelecek yıl yapılacak seçimleri beklemesine gerek olmadığı, SPD ve lideri Gabriel isterse, gelecek hafta başbakan olabileceği çağrısında bulundu. SPD ve Yeşiller'le görüşme yaptıktan sonra Rheinische Post Gazetesine konuşan Sol Parti Grup Başkanı Dietmar Bartsch, “Eğer SPD isterse, Sayın Gabriel gelecek hafta başbakan olabilir” dedi. Bartsch, SPD'yi Merkel hükümetini birlikte iktidardan düşürmeye çağırdı. Şimdi işbaşındaki Sosyal Demokratlarla Hıristiyan Demokratların koalisyonundan oluşan Merkel hükümetinin görevden alınması için güven oylamasına gidilmesi gerekiyor.

ÖN GÖRÜŞME

Sol Parti Grup Başkanı Bartsch, bunun için SPD, Sol Parti ve Yeşiller'in parlamentodaki oylarının yeterli olduğunu belirtti. Bartsch üç partinin 2017 sonbaharında yapılacak genel seçimlerdeki konular üzerinde önceden anlaşması gerektiğini kaydetti. Üç parti  gelecek seçimlere hazırlık için daha önce aralarında görüşme başlattı. Bu görüşmelerle üç parti, aralarındaki görüş ayrılıklarını gidermeyi ve gelecek seçimlerde kırmızı kızıl yeşil üçlü koalisyon seçeneğini araştırmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!