Fransız savcı: Tren saldırganı, Antakya'dan Tiran'a geçmiş

Güncelleme Tarihi:

Fransız savcı: Tren saldırganı, Antakyadan Tirana geçmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 08:55

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’dan Fransa’nın başkenti Paris’e giden Thalys yüksek hızlı treninde gerçekleştirdiği silahlı saldırıda iki kişiyi yaraladıktan sonra yolcular tarafından etkisiz hale getirilen Faslı Eyüp el Kazzani hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Paris Savcısı François Molins, cuma günü Amsterdam'dan Paris'e giden hızlı trende yakalanan ve bu sırada çıkan arbedede üç kişinin yaralanmasına neden olan Eyüp El Kazzani'nin soruşturma süreciyle ilgili bilgileri basınla paylaştı.

Olayın terör saldırısı olduğunu belirten Fransız savcı, İspanya'da oturum izni olan Kazzani'nin 2014 yılında 5 ila 7 ay arasında Paris'in Aubervilliers banliyösünde yaşadığını ve bir iletişim şirketinde çalıştığını söyledi.

Molins, Kazzani'nin sorgusunda terör saldırısı planladığı yönündeki suçlamaları reddettiğini, asıl amacının silahlı soygun yapmak olduğunu söylediğini ifade etti.

Fransız savcı: Tren saldırganı, Antakyadan Tirana geçmiş
İŞTE ASIL KAHRAMANIN KİMLİĞİ

"ANTAKYA'DAN TİRAN'A GEÇTİ"
Molins, Kazzani'nin 10 Mayıs'ta Berlin üzerinden İstanbul'a ardından Suriye'ye gittiğini, Haziran'da da dönüş yolunda uçakla Antakya'dan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Kazzani'nin, Türkiye üzerinden Suriye'ye gittiği yönündeki suçlamaları reddettiğini belirten Molins, saldırganın dünden bu yana susma hakkını kullandığını da sözlerine ekledi.

Savcı Molins, Kazzani'nin saldırı esnasında, Almanya menşeli AK-M tipi tüfek kullandığını, ayrıca valizinde 270 mermi, 50 santilitre benzin, dokuz şarjör ve bazı otomatik silahlar ile kesici aletler bulunduğunu söyledi.

ANİMASYONU YAPILDI
Öte yandan Kazzani tarafından düzenlenen ve katliama dönüşmesi yolcuların müdahalesiyle engellenen silahlı saldırının sanal videosu yapıldı.

Haberin Devamı

Tayvan televizyonu tarafından hazırlanan videoda, Kazzani silahına şarjör takarken onu engellemeye çalışan bir yolcuyu yumruklayıp yere serdiği, ardından da arka koltukta eşiyle birlikte oturan ve yerinden kalkıp kendisine müdahale eden Mark Moogalian’ı boynundan tabanca ile yaraladığı görülüyor.

Bunu gören iki ABD’liden biri olan Spencer Stone, Kazzani’ye saldırarak yere düşürünce, arkadaşı da elinden önce Kalaşnikof’u sonra da tabancasını alıyor. Kazzani yerdeyken elindeki bıçakla üzerindeki Stone’u elinden yaralayınca üçüncü arkadaşları da yardıma geliyor. O sırada Kalaşnikof’u alan ABD’li, defalarca Kazzani’nin kafasına vurup bayılttıktan sonra, saldırganın elleri arkadan bağlanıyor.

Fransız savcı: Tren saldırganı, Antakyadan Tirana geçmiş
HOLLANDE ŞEREF NİŞANI VERDİ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!