Fransa'dan flaş Türkiye kararı: Turuncu listeden yeşil listeye alındı

Güncelleme Tarihi:

Fransadan flaş Türkiye kararı: Turuncu listeden yeşil listeye alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2022 13:45

Koronavirüs salgınının Avrupa'da hız kesmesiyle birlikte ülkeler de bir bir yeni alınan kararları duyurmaya başladı. Fransa da vakalardaki son duruma göre seyahat kısıtlamalarını güncelledi. Salgının yoğun yaşandığı günlerde turuncu listeye alınan Türkiye artık yeşil ve risksiz ülkeler listesinde.

Haberin Devamı

Fransa'da, Covid-19 sebebiyle uygulamaya konulan seyahat kısıtlamaları listesi 31 Mart 2022 tarihinde güncellenerek, Türkiye’nin de bulunduğu 46 ülke turuncu listeden çıkarılarak yeşil listeye alındı.

Böylece Türkiye’den Fransa'ya seyahatlerde zorunlu bir neden gösterme uygulaması son buldu.

Fransa'dan Türkiye'ye yapılacak seyahatlerde Dünya Sağlık Örgütü veya Türkiye tarafından acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az 2 doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan itibaren en az 14 gün geçtiğini belgeleyen veya son 72 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucu ya da son 48 saat içinde alınmış negatif hızlı antijen testinden birini ibraz eden yolcular kısıtlamaya tabii olmaksızın seyahat edebilecek. Son 6 ay içinde Covid-19 geçirmiş kişiler de resmi belge ibraz etmeleri halinde seyahat edecek.

Haberin Devamı

Ülkede, 12 yaş altındaki yolcuların bu uygulamalardan muaf olduğu da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!