Finlandiya’da Corona Virüsü vaka sayısı 6'ya yükseldi! 130 öğrenci virüs şüphesiyle karantina altında

Güncelleme Tarihi:

Finlandiya’da Corona Virüsü vaka sayısı 6ya yükseldi 130 öğrenci virüs şüphesiyle karantina altında
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2020 11:39

Finlandiya'da 3 kişide daha Corona Virüsü tespit edilmesinin ardından ülkedeki toplam vaka sayısı 6'ya yükselirken, Helsinki bölgesinde bulunan 130 öğrencinin virüs şüphesiyle karantina altına alındığı açıklandı.

Haberin Devamı

Çin'in Wuhan kentinden dünya genelinde yayılmaya devam eden Corona Virüsünde bilanço artmaya devam ediyor. Finlandiya sağlık yetkililerinden yapılan açıklamalara göre, ülkede 3 kişide daha Corona Virüsünün tespit edilmesinin ardından ülke genelindeki toplam vaka sayısı 6'ya yükseldi. Yetkililer, yeni vakaların da gözlem altına alındığını belirtti.

Öte yandan Helsinki ve Uusima Bölge Hastanesi Medikal direktörü Asko Jrvinen yaptığı açıklamada, "Helsinki bölgesinde 6. Sınıf seviyesinde öğrencilerin bulunduğu bir ortaokulda, hastalıkla ilgili hafif septomlar gösteren 130 öğrenciyi karantinaya aldık, bu öğrenciler 14 gün boyunca aileleriyle beraber evde bulunacaklar, eğitimlerini de uzaktan eğitim sistemi ile alacaklar" ifadelerini kullandı.

Finlandiya Ulusal Sağlık Enstitüsü başkanı Taneli Puumalainen ise, "Yurtdışına çıkan ve gelen turistlerin iyi bilgilendirmeleri gerekiyor. Ayrıca hastalıkla ilgili şüphesi olan vatandaşlar için bu Pazartesi’den itibaren bilgi alabilecekleri bir telefon hattını faaliyete geçirdik" açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!