Federal Meclis’in renkli yüzleri yeni dönemde yok

Güncelleme Tarihi:

Federal Meclis’in renkli yüzleri yeni dönemde yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 11:05

Almanya’da 24 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde meclisteki tanıdık yüzlerin bir kısmı yeniden aday solmadı. Aday olmayanlar arasında bakanlık yapanlar ve partilerin önemli isimleri de var.

Haberin Devamı

GERHARD Schröder hükümetinde Federal Adalet Bakanı olarak kabinede yer alan ve en son Sigmar Gabriel’in Dışişleri Bakanı olmasıyla birlikte boşalan Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı koltuğuna oturan SPD’li Brigitte Zsypries, yeniden aday olmadı.
Başbakan Angela Merkel’in üç kabinesinde yer alan ve Merkel’e yakın isimler arasında bulunan Devlet Bakanı Maria Böhmer de gelecek seçimlerde aday olmadı. Böhmer, bundan sonra gönüllük çerçevesinde hayır kurumlarında çalışacak.
CDU’nun genç milletvekillerinden Kristina Schröder de milletvekilliğini bıraktı. 25 yaşında ilk kez meclise giren ve şimdilerde 40 yaşında olan Schröder, gelecek seçimlerde aday olmadı. Schröder, Merkel hükümetinde Federal Aile Bakanı olarak görev yapmıştı.
Eski Savunma Bakanı CDU’lu Franz Josef Jung ile bu partinin ağır toplarından Wolfgang Bosbach, milletvekilliğine veda etti.
Tercihli oylarla meclise giren ilk Yeşiller milletvekili Hans Christian Ströbele, Nicole Maisch, Elisabeth Scharfenberg, Thomas Gambke ve Valerie Wilms de aday olmadı. Ayrıca CSU’lu Gerda Hasselfeldt, Josef Göppel, Hartmut Koschyk, SPD’li Rainer Arnold, Karin Evers-Meyer, Gernot Erler, Sol Parti’li Rosemarie Hein, Annette Groth ve Wolfgang Gehrcke de aday oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!