'Facebook ve YouTube'u kapatırız' sözleri kaygı yarattı

Güncelleme Tarihi:

Facebook ve YouTubeu kapatırız sözleri kaygı yarattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2014 09:32

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Gerekirse Facebook ve YouTube'u kapatırız" sözlerine hem ABD hem de Gazetecileri Koruma Komitesi'nden tepki geldi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart seçimlerinden sonra sosyal medya siteleri YouTube ve Facebook'un kapatılabileceğine ilişkin sözleri dolayısıyla kaygı duyduklarını açıkladı.

Türkiye'nin ifade özgürlüğüne saygı duyulmasına yönelik sözlerini yerine getirip, sürdürmesini beklediklerini belirten Jen Psaki, "Özgür ve bağımsız medyanın açık toplum ve hesap sorulabilir bir hükümetin vazgeçilmez kurumları olmaları gerekir. Bütün demokrasilerin, değişik seslerin yükselmesi, basının özgür olması ve kısıtlanmaması ile ilerleyip güç kazandığına inanıyoruz" diye konuştu.

CPJ DE KAYGILI
Basın özgürlüğü ve gazeteci haklarının korunması konularında önde gelen kurumlardan biri olan Gazetecileri Koruma Komitesi'nden (Committee to Protect Journalists-CPJ) de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine tepki geldi. CPJ, Erdoğan'ın "Bu paylaşım sitelerinin toplum üzerinde olumsuz etki yarattığı" yönündeki söylemlerinden kaygı duyduğunu belirtti.

Haberin Devamı

CPJ yaptığı açıklamada, "Başbakan Erdoğan ve hükümetine sansürü durdurma, bilginin akışını önlemek için sansürle tehdit etmeyi durdurma çağırısında bulunuyoruz" dedi. CPJ, sosyal medyanın Erdoğan'ın iddia ettiği gibi toplum üzerinde olumsuz etki yaratmadığını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın, Facebook ve YouTube'a uygulanması öngörülen yasakları, internet ortamından sızdırılan yolsuzluk ve rüşvet iddiaları, gazete ve televizyonların yayınlarına müdahale etme girişimleri ardından gelmesinin dikkat çekici olduğunu vurgulayan CPJ, Erdoğan hükümeti döneminde Türkiye'nin en çok gazeteciyi hapse atan ülke olduğunu da vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!