Erivan’dan Bakü’ye: Saldırmazlık anlaşması teklifi

Güncelleme Tarihi:

Erivan’dan Bakü’ye: Saldırmazlık anlaşması teklifi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2024 07:00

ERMENİSTAN Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’a iki ülke arasında nihai bir barış anlaşmasında uzlaşma sağlanana kadar “saldırmazlık anlaşması” imzalanmasını teklif ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ermenistan Ordu Günü kutlama etkinliğinde konuşan Paşinyan, Bakü yönetimine karşılıklı silah kontrol mekanizması ve barış anlaşmasının imzalanmasında gecikme yaşanması halinde saldırmazlık anlaşması imzalanması önerisi sunduklarını ifade etti. Ermeni lider, Bakü’den cevap beklediklerini dile getirdi. İki ülke, Azerbaycan’ın geçen yıl işgalden kurtardığı Dağlık Karabağ bölgesi için 1990’ların başında ve 2020 yılında olmak üzere iki kez savaşmıştı.

Taraflar arasındaki nihai barış anlaşması için gerçekleştirilen görüşmeler uzun süredir devam ediyor. 2024 öncesinde imzalanması beklenen barış anlaşması, bazı pürüzlerin giderilememesi sonucu yeni yıla sarkmıştı. Son olarak 7 Aralık’ta Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı ve Ermenistan Başbakanlığı’ndan yapılan ortak açıklamada, iki devlet arasında güvenin güçlendirilmesine yönelik önemli adımların atılması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!