Erdoğan’la Almanya’ya gitmiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’la Almanya’ya gitmiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 21:39

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’de haklarında yakalama kararı çıkarılan korumalarını Almanya ziyaretine götürmüyor. Almanya bu kararı sağduyulu bir tutum olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

7-8 Temmuz’daki G-20 Zirvesi’ne katılmak üzere Almanya’nın Hamburg kentine gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberinde ABD’deki Türk Büyükelçiliği önünde terör örgütü PKK yandaşlarına müdahale eden korumalarını götürmeyecek. Korumaların Almanya’ya götürülmeyeceğini Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer açıkladı.

Federal hükümetin basın sözcülerinin olağan basın toplantısında, Erdoğan’ın ABD’de göstericilere müdahalelerinin ardından haklarında yakalama kararı çıkarılan korumaları da gündeme geldi. Bir gazeteci, Schaefer’e, Alman basınında çıkan, ‘Berlin’in Ankara’dan söz konusu korumaları getirmemesi talebinde bulunduğu’ haberlerini hatırlatarak, “Türkiye’nin tepkisi ne oldu” diye sordu. Schaefer soruya şöyle cevap verdi: “Gazetede çıkan ve Berlin ile Ankara arasında geçtiği iddia edilen diyaloğu doğrulamıyorum. Ankara’dan edindiğimiz bilgilere göre şurası kesin ki, Washington ile ilgili sözü edilen şahıslar kesinlikle Türk Cumhurbaşkanı’na Hamburg ziyareti sırasında refakat etmeyecekler. Bu çok önemli bir şey. Bana göre Türkiye sağduyulu bir tutum sergiledi. Bu bizim için de önemli.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!