Eleştirileri reddetti: ÇOK ŞEY YAPTIK

Güncelleme Tarihi:

Eleştirileri reddetti: ÇOK ŞEY YAPTIK
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 10:23

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, aşırı sağcı terör örgütü NSU’nun cinayetlerinin yıllardır aydınlatılamaması nedeniyle hükümete yöneltilen eleştirileri reddetti. Seibert, hükümetin, cinayetlerin aydınlatılması konusunda yoğun çaba harcadığını savundu.

Haberin Devamı

BEŞ yıldır devam eden soruşturmalarda ve dava sürecinde cinayetlerin aydınlatılamaması nedeniyle sivil toplum örgütlerinin hükümete yönelttiği eleştirileri değerlendiren Seibert, “Dava henüz sonuçlanmadı. Alman hükümetinin süren davalarla ilgili görüş belirtmemesini uygun görmüyorum. Yeni ipuçları ortaya çıkarsa elbette bunlar da davaya dahil edilmeli. Ama bu soruşturma birimlerinin ve adaletin görevi” dedi.

MERKEL UTANÇTAN SÖZ ETMİŞTİ

“Bu vahşi şiddet olaylarının kurbanları için düzenlenen anma töreninde Başbakan Merkel, Almanya’da hepimizin duyduğu utançtan söz etmişti. Bu cinayet serisinden ve bunların uzun süre gizli kalmış olabilmesinden dolayı” diyen Seibert, bu süre içinde çok şey yaptıklarını, öncelikle, ortaya çıkan soruşturma aksaklıklarının bir daha tekrarlanmaması için çeşitli kurumlarda reformlar gerçekleştirdiklerini, yeni düzenlemeler çıkardıklarını anlattı. Seibert, bugüne kadar davayla ilgili büyük çaba harcandığını ve itina gösterildiğini savunarak, “Adalet sisteminin ayrıntılı şekilde çalıştığı çok sayıda duruşma yapıldı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!