El Kaide'den çekinen Batı, Esad'a sarıldı

Güncelleme Tarihi:

El Kaideden çekinen Batı, Esada sarıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 10:42

Batılı devletlerin önümüzdeki ay Cenevre'de yapılacak barış görüşmelerinde Suriye lideri Beşar Esad'ın görevi bırakması gibi bir sonucun çıkmayabileceği mesajını muhaliflere ilettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Geçen hafta Londra'da yapılan "Suriye'nin Dostları" toplantısında Suriye Ulusal Koalisyonu'nun üst düzey üyelerine Batılı devletler tarafından iletilen mesajda ayrıca, Alevilerin herhangi bir geçici yönetimde kilit öneme sahip konumunu sürdüreceği belirtildi.

Reuters'a konuşan muhalif kaynaklar, söz konusu bildirimin yapılmasında, El Kaide ve diğer militan grupların Suriye'deki yükselişinin yanı sıra Türkiye sınırındaki bir geçiş noktası ve cephaneliklerin bu gruplara geçmesinin etkili olduğunu söyledi.

Suriye Ulusal Koalisyonu'nun Suudi Arabistanlı yetkililerle yakın ilişkiye sahip üst düzey bir üyesi, "Batılı dostlarımız İslamcı militanların kontrolü ele geçireceğini ve kaos yaşanacağını düşünerek, şu aşamada Esad'ın gitmesine izin veremeyeceklerini Londra'da bize açık şekilde ifade ettiler" dedi.

Haberin Devamı

Esad'ın gelecek yıl devlet başkanlığı seçimleri için sandığa gidebileceğini hatırlatan SUK üyesi, "Birileri, Esad'ın kendi halkına gaz sıktığını unutarak, önümüzdeki sene de iktidarda kalabileceğini umursamıyormuş gibi görünüyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!