El-Ensar Camisi füzelerin hedefi oldu... Batı Şeria ısınıyor

Güncelleme Tarihi:

El-Ensar Camisi füzelerin hedefi oldu... Batı Şeria ısınıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2023 07:00

İki haftadır Gazze Şeridi’ni bombalayan İsrail savaş uçakları, dün de Batı Şeria’da bir camiyi Hamas’ın kullandığı iddiasıyla hedef aldı.İki haftadır 1000’den fazla Filistinli tutuklanırken bölgede tansiyon yükseliyor.

Haberin Devamı

İsrail ordusu, pazar günü erken saatlerde işgal altındaki Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’nda bulunan El-Ensar Camisi’ni vurdu. Filistinli sağlık görevlileri, saldırıda en az iki kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını açıkladı. Ordu sözcüsü Avicha Adraee, caminin altında Hamas militanlarının saldırı için kullandığı yeraltı tünellerinin bulunduğunu ve saldırıda bu tünellerin tahrip edildiğini söyledi.

1000 KİŞİ TUTUKLANDI

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarının ardından işgal altındaki Batı Şeria’ya düzenli olarak operasyon düzenleyen İsrail ordusu, toplamda 727 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı. Ordu baskınlarla Hamas militanlarını hedef aldığını öne sürerken, Filistin Esirler Derneği’ne göre, Hamas üyesi veya destekçilerinin yanı sıra grupla hiçbir bağlantısı olmayan Filistinli gençler de dahil olmak üzere 1000’den fazla kişi gözaltına alındı. Filistin resmi haber ajansı Wafa, İsrail askerlerinin Cenin, Kabatiya, Tammun, Nablus ve Beytüllahim’de 4 Filistinliyi vurarak öldürdüğünü, 7 Ekim’den bu yana toplam ölü sayısını 91’e çıktığını açıkladı.

Haberin Devamı

El-Ensar Camisi füzelerin hedefi oldu... Batı Şeria ısınıyor

Baskınlar, Hamas kontrolündeki Gazze’ye devam eden saldırılar sebebiyle bölgede yükselen tansiyonu iyice arttıyor. Batı Şeria’daki İsrailli yasa dışı yerleşimcilerin tacizleri ise durumu daha da körüklüyor. BBC’ye konuşan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) İsrail ve Filistin Direktörü Omar Shakir, 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’daki “yerleşimci şiddetinin” arttığını söyledi. Son olarak Batı Şeria’nın merkezindeki Yasouf köyünde Filistinlilere ait düzinelerce zeytin ağacı İsrailli yerleşimciler tarafından kesildi. BM yetkilileri, “Batı Şeria’da hızla kötüleşen insan hakları durumundan ve yasa dışı öldürücü güç kullanımının artmasından son derece endişe duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!