Ebola İspanya'da

Güncelleme Tarihi:

Ebola İspanyada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 01:38

BATI Afrika’da şimdiye kadar 932 can alan Ebola virüsünü kapan ilk Avrupalı, Liberya’dan dün özel bir uçakla İspanya’nın başkenti Madrid’e götürüldü.

Haberin Devamı

Ebola kapan İspanyol Papaz Miguel Pajares’ı (75) getiren özel uçak, askeri bir üsse indi. Papaz buradan geniş güvenlik önlemleri altında ambulansla hastaneye götürüldü, onun yatırıldığı kattaki hastalar başka sağlık kuruluşlarına nakledildi.

AFRİKA'DA EBOLA VİRÜSÜ YAYILIYOR - FOTO GALERİ

ORTADOĞU’YA DA SIÇRADI MI

ABD’nin Salgın Hastalıkları Önleme Dairesi, Ebola için üst düzey alarm verdi. ABD’li iki sağlık görevlisi, Liberya’da Ebolalı hastaları tedavi ettikleri sırada virüse yakalanıp ABD’ye nakledilmiş ve ülkenin en büyük karantina ünitesine alınmışlardı. En son New York’ta Ebola şüphesiyle hastaneye gelen bir kişinin testi negatif çıktı, ancak bu haber bile ülkede korku rüzgârı estirmeye yetti. Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı da Ebola şüphelisi bir hastanın Cidde’de bir hastanede öldüğünü açıkladı. Bu hastanın Ebola’dan öldüğü anlaşılırsa, virüs Ortadoğu’ya sıçramış olacak.

EBOLA ZİRVESİ

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) İsviçre’nin Zürih kentinde iki gün sürecek bir toplantı sonrasında Ebola salgını ile ilgili Küresel Acil Durum ilan edilmesine gerek olup olmadığına karar verileceğini açıkladı. Şimdiye kadar hastalığa karşı geliştirilen ve deneme aşamasında olan tek ilaç, ABD’li iki hastaya uygulanıyor. ABD Başkanı Barack Obama, hastaların iyileşmesinde rol oynadığı belirtilen ilacın etkisi kanıtlanmadığından, ilacın Batı Afrika ülkelerinde kullanımı için henüz erken olduğunu açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!