Dünyanın gözü G20 Zirvesi’nde

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın gözü G20 Zirvesi’nde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2022 07:00

Dünyanın en güçlü 20 ekonomisini bir araya getiren G20 Liderler Zirvesi, bugün ve yarın Endonezya’nın ev sahipliğinde Bali’de toplanıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl 17’ncisi gerçekleşen zirvenin teması “Birlikte Toparlanma-Daha Güçlü Toparlanma” olarak belirlendi. G20 liderleri, “Gıda ve Enerji Güvenliği”, “Sağlık” ve “Dijital Dönüşüm” başlıklı üç oturumda fikir alışverişinde bulunacak. Petrol, doğalgaz ve tahıl ticaretini sekteye uğratan Rusya-Ukrayna savaşı, zirvenin odağını gıda ve enerji güvenliğine çevirmiş durumda.

- PUTİN KATILMIYOR: Önceki aylarda Rusya lideri Vladimir Putin’in de zirveye katılacağı duyurulurken, geçen hafta Putin’in katılımının iptal edildiği bildirildi. Dolayısıyla, Rusya-Ukrayna savaşının gölgesinde, olası bir Biden-Putin görüşmesi mümkün olmadı.

- ‘ERDOĞAN’A DESTEK’: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Bali’ye ulaşırken, Amerikan Bloomberg sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küresel tahıl arzını güvence altına alma rolünden kaynaklanan beklenmeyen bir destekle zirvede yer aldığı yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

- BIDEN-Şİ GÖRÜŞTÜ: G20 çerçevesinde ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping dün ilk kez yüz yüze görüştü.

BAKMADAN GEÇME!