Dünya'nın en uzun adamı evlendi

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en uzun adamı evlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 14:18

Dünyanın en uzun adamı olan, Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nden Bao Şişun, kendi boyunun üçte ikisi kadar ve yarı yaşında bir kızla Moğol geleneklerine göre düzenlenen törenle evlendi.

Haberin Devamı

2 metre 36 santim boyundaki ve 56 yaşındaki Bao'nun Erdos şehri yakınlarında bulunan Cengiz Han tatil yerinde düzenlenen düğün törenine, develerle "yurt" denilen gezici bir çadır taşındı. 15 firmanın sponsor olduğu düğüne, Bao ile 1 metre 68 santim boyundaki ve 29 yaşındaki eşi Şian Şucüen'i görmek için yüzlerce kişi katıldı.

Parlak mavi bir elbise giyen Bao, misafirlerin koyun eti ve peynir yiyip, Moğol dans ve şarkılarını izlediği çadıra girmeden önce kendisini görmeye gelen kalabalığa el salladı.

Bao, düğünden önce Reuters haber ajansına, "Olabilirse çocuklarımız olacak, olmazsa olmaz. Bir çocuğumuz olursa 1.80 veya 1.90 metre boyunda olmasını ve basketbol oynayabilmesini arzularım" dedi.

Gelin Şia da Bao'yu çılgınca sevdiğini ve birine aşık olmak için bazı duygular duymak gerektiğini söyledi. Bao, geçen yıl Tunuslu Radhouane Charbib'i 2 milimetre geçerek Guinness Rekorlar Kitabına, "dünyanın en uzun insanı" olarak girdi. 16 yaşına kadar normal boyda olan Bao, 7 yılda şimdiki boyuna ulaştı. Doktorlar bu gelişmenin nedenini açıklayamadı. Dünyanın her yerine evlilik ilanı yayınlamasına rağmen, sonunda kendi memleketinden biriyle evlendi. Bao ve Şia, mart ayında resmen evlendiler, ancak Moğol geleneklerine göre de bir tören düzenlemek istediler.
Askerliğini basketçi olarak yapan, daha sonra İç Moğolistan'a dönerek çobanlığa başlayan Bao, zaman zaman da özel gösterilere katılıyor.

Haberin Devamı

Çin basınına göre, Bao aralık ayında 1 metre 6 santim uzunluğundaki kolunu midelerine sokup, plastik parçalarını çıkararak iki yunusun hayatını kurtardı.

İç Moğolistan'daki şirketler Bao'nun ününü turizmde gelir elde etmek için kullanmaya çalışıyor. Başta içkiler olmak üzere düğünde kullanılan her şey çeşitli şirketler tarafından sağlandı. Bir şirket düğün için deve tüyünden 2 metre 90 santim uzunluğunda bir battaniye hazırladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!