Dünyanın en kötü ülkeleri

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en kötü ülkeleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2001 00:00


Haberin Devamı

Newsweek Dergisi son sayısında insan ve hayvan haklarında en kötü ülkeleri belirledi. Dergiye göre internet kullanıcıları açısından en kötü Kuzey Kore. Kadınlar için kabus ülke Afganistan. Vergi mükellefleri açısından ise Belçika, en kötü ülke.

İnternet için

Kuzey Kore

Bilginin güç demek olduğunu bilen Komünist rejim, bu gücü kendisini geliştirememiş aç halkından saklıyor. 20 kişiye bir telefon hattının düştüğü ülkede haberler sansürleniyor. Taş devri teknolojisine sahip halkın dış dünya ile bağlantıları kesiliyor.

Kadın için

Afganistan

Kadınların korkulu rüyası ise Afganistan. Kesinlikle hiçbir hakka sahip olmayan kadınlar baştan aşağı örtünmek zorundalar. Eğer çıplak tenleri gönürse alacakları ceza dayak ya da hapis. Kadınlar vahşice tecavüze uğruyor ve köle olarak satılıyorlar.

Çocuk için

Siere Leone

İç savaşın hüküm sürdüğü ülkede 5 yaşındaki kaçırılan çocuklar, kollarına veya başlarına enjekte edilen kokainle duygusuz, mekanik katiller haline getiriliyor, kız çocuklar tecavüze uğruyor. Katil çocuklar bazen kendi ebeveynlerini bile öldürüyor.

Hayvan için

Zimbabwe

Afrika ülkesi Zimbabwe'de filler acımasızca öldürülüyor, zebra ve zürafalar dikenli tellere takılarak telef oluyor. Filler dişleri için katlediliyor. Zengin bir hayvan çeşidine sahip olan ülkede bulunan hayvan türler tek tek yok oluyor.

Hasta için

Kongo

120.000 hastaya sadece 1 doktor düşüyor. Röntgen çekimleri, narkoz ve ilaçlar genellikle hastanelerde bulunmuyor. İflas etmiş Kongo'da hastalar ziyaratçileri tarafından beslenirken doktorlar maaşlarını para yerine sıcak bir öğün olarak alabiliyorlar.

Zengin için

Kolombia

Ülkede yaşayan zenginlerin vahşice kaçırılması günün alışıldık olaylarından sayılan Güney Amerika ülkesinde ‘kaçırma endüstrisi’ hızla gelişiyor. 1 yıllık hapis cezalarına alışmış gerillalar, yılda 420 milyon dolar fidye talebinde bulunuyorlar.

Vergi için

Belçika

Belçika'da ortalama bir vergi mükellefinin gelirinin yüzde 40'ını vergi ya da sosyal kesintilere gidiyor. Bu özelliğiyle Belçika, Avrupa'da vergi toplamada şampiyon. Durum en çok orta halli vergi mükelleflerini etkiliyor.

Fakir için

Angola

Her yıl petrolden ülkeye 3 milyar dolar gelir akıyor. Ancak para yolsuz politikacıların cebine iniyor. Hortumlama günlük hayatın bir parçası. Ülkenin bir yanında aşırı lüks, büyük bir kısmı ise açlık sefalet ve yoksulluk içinde yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!