Dünyadan ilginç olaylar: Akdeniz'de kabus

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan ilginç olaylar: Akdenizde kabus
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2008 07:02

Rus-Amerikan gerilimi had safhaya ulaştı.Dünya, Soğuk Savaş'tan 20 yıl sonra en büyük gerilimle karşı karşıya kaldı. Ama Fransızlar en çok Akdeniz'de yaşanan kabusu konuştu.

Haberin Devamı

Korsika açıklarında yaşanan olay, Akdeniz'de kıyısı olan tüm ülkeleri şoke etti. Bu çağda korsanların, Akdeniz'de, gözlerini kırpmadan lüks yatı soymaları herkesi şaşırttı. Bir haftalık tur için yatı kiralayan grubu taşıyan Tiarra adlı 36 milyon dolarlık lüks yata, gece vakti bir motorla yanaşan korsanlar, birkaç dakikada yata çıktı.

Ellerinde ağır silahları bulunan korsanlar, yattakileri etkisiz hale getirdi. Bir haftalık tatil için 200 bin dolar ödeyen yattaki grubu yere yatıran, ölümle tehdit eden, hatta darp eden 4 kişilik korsan grubu, yattan ayrılırken, yanlarında, 150 bin dolarlık mücevher ve 80 bin dolar kadar da nakit para götürdüler. 

Daha önce ünlü modacı Giorgio Armani ve ünlü oyuncu Jack Nicholson gibi şöhretlerin de kiralayarak Akdeniz turları yaptıkları yatın kaptanı, Fransız Sahil Koruma'ya haber verdiğinde artık çok geçti. Korsanlara ait motor dün, Korsika yakınlarında yanmış vaziyette bulundu.

Yatta soyguna uğrayan ve ölümle burun buruna gelen kişilerin kimlikleri açıklanmadı. Ancak hepsinin de "Akdeniz'de bir daha yatla tura çıkmayacaklarına yemin ettikleri" basına sızdı.  

Haberin Devamı

RUSLAR BATIYA BAKIŞI OLUMSUZ...
Rusya'da yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın yaklaşık yarısının Batılı ülkeleri Rusya'nın çıkarlarına karşı gördüğünü ortaya koydu. Rusya'nın önde gelen araştırma şirketi VTsIOM tarafından Rusya-Gürcistan çatışmasından önce yapılan kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 47'si, ABD, Almanya, İngiltere ve Japonya gibi ülkelerin sorunlarını Rusya'nın aleyhine olacak şekilde çözmeye çalıştığına inanıyor.

BİN LADİN'LE MASAYA OTURMAK İSTEYEN ADAM
İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey, El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin ile bile masaya oturmaya hazır olduğunu söyledi. Bakan Calmy-Rey, başkent Bern'de yapılan büyükelçiler toplantısında, bazıları tarafından görüşülmemesi gereken isimler arasında yer alsa da uluslararası sahnede "ağırlığı olan siyasi aktörlerle" tartışma çağrısında bulundu ve "El Kaide lideri Usame Bin Ladin ile bile masaya oturabilirim" dedi.

7,7 MİLYAR IŞIK YILI ÖTEDE
Avrupa Astronomi Rasathanesi, 7,7 milyar ışık yılı ötede kainatın uzak köşelerinde şimdiye kadar tespit edilen en büyük galaksi kümesini buldu. Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) açıklamasına göre, rasathane uzmanlarının "2XMM J083026 524133" adını verdiği "dev" galaksi kümesi, kainattaki karanlık enerjinin varlığına işaret ediyor olabilir. Açıklamaya göre, kümede bin kadar büyük galaksi yer alıyor.

Haberin Devamı

AFGANİSTAN'DA DANİMARKALI BİR ASKER ÖLDÜ
Afganistan'da görev yapan Danimarkalı bir asker öldü. Danimarka ordusundan yapılan açıklamada, askerin içinde bulunduğu aracın mayına çarptığı ve ağır yaralanan askerin götürüldüğü askeri kampta öldüğü bildirildi. Açıklamada, saldırının yeri ve ayrıntılarıyla ilgili bilgi verilmedi. Son askerle birlikte, 2002'den beri Afganistan'da ölen Danimarkalı asker sayısı 16'ya yükseldi.

PİTON ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİ ÖLDÜRDÜ
Venezuela'daki bir hayvanat bahçesinde çalışan üniversite öğrencisi, 3 metrelik piton yılanı tarafından öldürüldü. Caracas'taki küçük bir hayvanat bahçesinde gece vardiyasında çalışan 29 yaşındaki Erick Arrieta'nın, yasak olmasına karşın pitonu kafesinden çıkardığı belirtildi. Parkın yöneticisi Javier Hernandez, ölen görevlinin, Asya pitonunun dışarı çıkmasına izin vererek kuralları ihlal ettiğini kaydetti. Biyoloji öğrencisi kurbanın, sol bileğinde bir yılan ısırığıyla ölü bulunduğu bildirildi.

"HARRY POTTER", "HARİ PUTTAR"A KARŞI...
Hindistan film endüstrisi Bollywood yapımı "Hari Puttar" filmi, gişe rekorları kıran "Harry Potter" filmlerinin yapımcısı tarafından "isim hakkı" nedeniyle mahkemeye verildi. Warner Bros. şirketi, Bollywood yapımı "Hari Puttar: Bir Haylaz Çocuk Komedisi" filminin adının, dünyaca ünlü çocuk büyücü Harry Potter'ın ismine çok benzediği gerekçesiyle şikayette bulundu. Hari Puttar filminin yapımcıları ise, kendi filmlerinin bu seriyle uzaktan yakından ilgisi olmadığında ısrar ediyor.Lincoln, Hari Puttar'a karşı dava açtıklarını doğrulayarak, şirketin "fikri mülkiyet haklarına değer verdiğini ve koruduğunu, ancak devam eden davaların ayrıntılarını kamuya açıklamadıklarını" kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!