Dünya yeni yıla böyle girdi

Güncelleme Tarihi:

Dünya yeni yıla böyle girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 00:00

2006, tüm dünyada büyük çoşku ve umutlarla karşılandı. Milyonlarca insan, yaşadığı kentin tarihi ve ünlü meydanlarında toplanarak şarkı söyledi, havai fişek gösterilerini izledi. Fransa’nın başkenti Paris’te ise banliyölerde yaşayan gençler, geçen yıl olduğu gibi bu yılbaşında da 425 aracı ateşe verdi.

ABD New York’taki Times Meydanı’nda toplanan yüz binlerce kişi, geleneksel olarak yeni yılın gelişini simgeleyen ve 500’den fazla üçgen şeklindeki ışıkla süslenmiş, yarım tonluk kristal topun yuvarlanmasını izleyerek 2006’ya coşku içinde girdi.

FRANSA Başkent Paris’te, 500 bin kişi ünlü Champs-Elysees meydanında yeni yılı karşılarken, Trocadero meydanı ve Champs de Mars’da da 60 bin kişi sokakta yeni yıla girdi.

İNGİLTERE Londra’daki Trafalgar Meydanı’nda binlerce İngiliz bir araya geldi. Kentinın sembolü ünlü saat kulesi "Big Ben" 2006’yı haber verdiğinde ise havai fişekler Thames Nehri’ni çevresini rengarenk yaptı.
/images/100/0x0/55eb3529f018fbb8f8b257fb

ALMANYA Berlin’deki tarihi Brandenburger Kapısı önündeki yılbaşı kutlamasına yaklaşık 1 milyon kişi katıldı.

ÇİN Başkent Pekin’de yılbaşı kutlamaları, Noel gecesinde olduğu kadar canlı geçmedi. Pekin’de gece yarısında tamburlar eşliğinde çanlar 12 kere çaldı. Ancak geceyarısından sonra Tiananmen Meydanı’nda kırılan içki şişelerini toplayan polis, maytapları da yasaklayınca, halk mum yakmayı seçti.

BREZİLYA Rio de Janeiro kentindeki ünlü Copacabana plajında toplanan 2 milyondan fazla insan, yeni yıla havai fişek gösterisi ve çılgın danslarla "merhaba" dedi.

KOSOVA
Priştine’de, 6 yıl önce yaşanan savaşın ardından ilk kez yeni yıl, kent merkezinde düzenlenen kutlamalarla karşılandı. Meydanı dolduran yaklaşık 30 bin kişi ünlü Kosovalı sanatçılarla eğlenerek 2006’yı karşıladı. KFOR yetkililerinin güvenlik gerekçesiyle maytap kullanılmasını yasaklamasına rağmen Kosovalıların yasağa uymaması dikkat çekti.

YUNANİSTAN Tüm ülke adeta şarkı söyleyerek yeni yıla girdi. Tanınmış şarkıcıların verdiği konserlerde, 2005 Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Helena Paparizou da sahne aldı.

RUSYA Kızıl Meydan’da toplanan binlerce kişi yeni yılı öpüşerek ve şampanya patlatarak kutladı. Kent merkezi dışında sokakların boş olduğu Moskova’da, halkın büyük bir kısmı yeni yılı "sıcak evlerinde" ya da gece kulüplerinde karşılamayı tercih etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!