Dünya Sultanahmet'teki patlamayı böyle gördü

Güncelleme Tarihi:

Dünya Sultanahmetteki patlamayı böyle gördü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 10:55

Uluslararası ajanslar ve yayın kuruluşları, Sultanahmet'te yaşanan patlamayı 'son dakika' olarak duyurdu.

Haberin Devamı

Fransız AFP ajansı; olayı "Türkiye'nin en büyük şehrinin tarihi merkezinde neden kaynaklandığı bilinmeyen bir patlama meydana geldi" ifadesiyle duyurdu. AFP'ye göre; olayda en az 10 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

"TERÖR BAĞLANTISI"

AFP'ye konuşan bir hükümet yetkilisi, "Terör bağlantılarından şüpheleniliyor" dedi. Haberde yetkilinin ismi açıklanmadı.

"ALMANLAR VARDI"

Reuters'a konuşan bir tur şirketi yetkilisi, patlama esnasında bölgede bir Alman turist kafilesinin olduğunu belirtti. Yetkili, söz konusu gruptaki turistlerin akıbetine ilişkin bilgi vermedi.

"BÜYÜK İHTİMALLE IŞİD"
Üst düzey Türk güvenlik yetkilileri, Reuters'a yaptıkları açıklamalarda, Sultanahmet'teki patlamanın sorumlusunun IŞİD olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Reuters'ın haberine göre; Norveç Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Sultanahmet meydanındaki patlamada bir vatandaşının yaralandığını doğruladı. Bakanlık sözcüsü Guri Solberg, "Hayati tehlike arz eden bir yara değil" dedi.

Haberin Devamı

Dünya Sultanahmetteki patlamayı böyle gördü

Amerikan CNN televizyonu ile İngiliz yayın kuruluşu BBC de Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamayı 'son dakika' gelişmesi olarak geçti. 

CNN haberinde, patlamanın Türkiye'nin ülke güvenliğiyle ilgili tehditler aldığı bir dönemde yaşandığını yazdı.

EL PAIS (İSPANYA)
İstanbul'un göbeğinde patlama meydana geldi. Çok sayıda kişi yaralandı. El Pais'e konuşan görgü tanığı, "Ziyaret için gittiğimiz Sultanahmet Cami yakınlarındaki Dikilitaş'ın yakınlarında çok büyük bir patlama meydana geldi" dedi. Görgü tanığı ikinci bir patlama olacağı endişesiyle polisin güvenlik önlemi aldığını söyledi. 

LIBERATION (FRANSA)
İstanbul'un en çok turist çeken iki bölgesi Ayasofya ve Sultanahmet Camii yakınlarında patlama meydana geldi. Nedeni bilinmeyen patlama sonrasında çok sayıda kişi yaralandı.

Dünya Sultanahmetteki patlamayı böyle gördü

Haberin Devamı

RIA NOVOSTI (RUSYA)
İstanbul'da Sultanahmet meydanında patlama yaşandı. Patlama sonucunda 10 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında Alman turistlerin de bulunduğu açıklandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı.

ITAR TASS (RUSYA)
Rusya Büyükelçiliği Basın Danışmanı İgor Mityakov, "Şu ana kadar patlama sırasında Rus vatandaşlarının zarar gördüğüne dair bir bilgi henüz bize ulaşmadı" dedi.

LE MATIN (İSVİÇRE)
Olay Ayasofya ve Sultanahmet Camii yakınında oldu. Şimdi gözler Türkiye’yi tehdit eden terör örgütlerine çevrildi.

BLICK (İSVİÇRE)
Olayın bir intihar bombacısı tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

 



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!