‘Döner yasağı’ da AB efsanesi sayıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Döner yasağı’ da AB efsanesi sayıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2017 23:16

AB, hakkında en fazla abartılmış ya da tamamen uydurma haberler yapılan kurumlardan biri. Bu tür uydurma haberlerin dallanıp budaklanmış haline ise Brüksel jargonunda ‘AB efsanesi’ deniliyor.

Haberin Devamı

İşte AB Komisyonu’nun ‘2017 efsaneleri’ listesi:

AB döneri yasaklayacak: Konu özellikle Almanya’daki Hıristiyan Demokrat siyasiler tarafından yoğun şekilde manipüle edildi. Aslında yasaklanmak istenen döner satışı değil, dondurulmuş dönerde katkı maddesi olarak fosfat kullanılmasıydı. Ancak yasak çıkmadı.

Boyama kalemleri yasaklanacak: AB’nin yapmak istediği, sağlık gerekçeleriyle izin verilen kurşun oranının limitini aşağıya çekmekti.

İngilizlere daha ağır trafik cezası kesilecek: İddiaya göre AB ülkeleri, aşırı hız yaptığı belirlenen İngiliz sürücülere kendi vatandaşlarından daha ağır trafik cezası kesecekti. Olayın aslı ise AB’nin 2015’te aldığı kararlar çerçevesinde kendi ülkesi dışında bir AB ülkesinde trafik ihlali yapan sürücülere de ceza kesilebilecek olmasıydı.

Haberin Devamı

Patates kızartmaları yasaklanıyor: Yasak yoktu, AB kanser riski oluşturan akrilamidin oranını düşürme amaçlı bazı önlemler önermişti.

Büyük bira bardakları yasadışı oluyor: Özellikle Almanya’nın Bavyera bölgesinde konu günlerce tartışıldı. Öyle bir yasa yoktu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!